Još jedan ciklus besplatnih likovnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka tijekom srpnja organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.
Likovne radionice se održavaju od četvrtka do subote u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka .

Voditeljica trećeg programa po redu bit će Jelena Cetinja Vukelić, mag.art, a radionica će trajati od četvrtka 7., do subote 9. 07. 2022. od 10,30 do 12,00. Programi su besplatni.

      • Četvrtak, 21.7.2022.    Riječki bookmarkeri
      • Petak, 22.7.2022.  Moja ribica
      • Subota, 23.7.2022. Grančice prijateljstva

Radionice - Jelena Cetinja

Radionica će se bazirati na kreativnom radu i izradi zanimljivih i neobičnih umjetničkih predmeta. Kako je broj djece ograničen,  voditeljica se individualno posvećuje svakom ponaosob te ga, sagledavajući njegove želje i mogućnosti upućuje u sam rad. Pri tome uče se nove tehnike te proširuje sagledavanja stvarnosti. U veseloj i ugodnoj sredini djeca tako kroz igru stvaraju te korisno provode svoje slobodno vrijeme.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

Jelena Cetinja Vukelić
Rođena u rijeci 1983. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci kod akademskog kipara i slikara Josipa Diminića 2009. Nakon završenog studija usavršava se u slikarstvu i kiparstvu kod akad. slikara Miomira Miloševića. Stručno se educirala za oblikovanje stakla u različitim tehnikama (vitraž, tiffany, tehnika spajanja, savijanja i topljenja stakla – fuzija, izrada nakita, tehnika „suhog cvijeća“) u Ljubljani (2001.- 2005.).

Radi u odgojno-obrazovnoj djelatnosti (od 2010.g.) te vodi galeriju stakla Glass art JV na Trsatu u Rijeci (od 2019.g.)
Članica je HDLU Rijeka od 2015. godine.

Dobitnica je brojnih nagrada za umjetničko stvaralaštvo i mentorstvo učenicima. Jedna od značajnih je međunarodna nagrada za umjetnički rad u staklu – gold award, osvojena na likovnoj izložbi u Sydneyu, Australija (2022.). O njezinom umjetničkom stvaralaštvu objavljen je članak u Africi (Ghana, 2021.) Te u Australiji (Sydney, 2022.).

Pozivamo Vas da nam se priključite.