Javni poziv za sudjelovanje na rezidenciji u Prostoru – Geometrije (Učenja)

Crystal Clean Znakovi promjene 2023_Platforma “Culture Hub Croatia” poziva umjetnice i umjetnike da se prijave na rezidencijalni boravak u kreativnom hub-u Prostor u Splitu, a koji uključuje korištenje studija i rezidencije tijekom 3 tjedna u travnju 2023. godine, u sklopu programske linije Geometrije (učenja).
Tema Geometrije (učenja) odnosi se na teorije stjecanja i produkcije znanja, koje često uključuju i odučavanje te ponovno učenje kao važne procese dekolonijalizacije. Geometrija se u matematici odnosi na granu koja u svojoj izvornoj problematici proučava položaj, oblik i svojstva geometrijskih tijela u prostoru te njihov međusobni odnos. Referirajući se indirektno na prostor, ovim pojmom želimo označiti oblike stjecanja i dijeljenja znanja i odnosa jedinki koji se u tom procesu nađu. Neka od pitanja koja želimo istražiti su: Na koje sve načine stječemo znanje i na koje ga načine proizvodimo? Tko sudjeluje u tom procesu, kako dijelimo znanje i što utječe na njega? Odmičući se od tradicionalnih didaktičkih metoda i terminologije, želimo istražiti načine učenja (i odučavanja) u umjetnosti i kroz umjetničke prakse, kako se ono manifestira i multiplicira.
Rezidencija je otvorena za vizualne, inter- i trans- disciplinarne umjetnike/ce iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj, čije se prakse i/ili predloženi projekt referiraju na navedeni koncept, a odabranom umjetniku/ci bit će pokriveni troškovi puta, smještaj i honorar u iznosu od 600 eur.
Umjetnici/e mogu prijaviti projekt u bilo kojoj fazi istraživanja ili produkcije, a projekt ne treba biti dovršen za vrijeme trajanja rezidencije. Za vrijeme rezidencijalnog boravka, organizirat će se javna prezentacija projekta u formatu otvorenog studija i razgovora s umjetnikom/com.
Prijave se zaprimaju do 31. siječnja putem obrasca , a svi prijavljeni o odabiru će biti obaviješteni najkasnije do 10. veljače. Umjetnici/e iz Splita, kojima nije potrebno osigurati smještaj, također se mogu prijaviti.
Za sva pitanja i informacije, zainteresirani se mogu javiti na mail adresu: info@culturehubcroatia.hr
Više o rezidenciji u Prostoru pogledajte ovdje: https://hr.chc-prostor.com/residency

Platforma “Culture Hub Croatia”