Poziv za sudjelovanje na izložbi „Radna soba“ u sklopu festivala Prvomajski Inkubator

Radna sobaUdruga Kreativni Krk i Studentski kulturni centar Rijeka pozivaju sve zainteresirane mlade umjetnike (do 35 godina) te studentice i studente likovnih akademija u Hrvatskoj na sudjelovanje u drugom po redu izdanju izložbe „ Radna soba“, koja će se održati od 21. travnja do 15. svibnja u galeriji Decumanus u gradu Krku.

Potaknuti promjenama u životnoj svakodnevici, uslijed pandemijskog perioda te radu od kuće, Udruga Kreativni Krk prošle je godine organizirala prvo izdanje izložbe „Radna soba“ u sklopu festivala „Prvomajski Inkubator“, koji je primarno motiviran praznikom rada. Spomenuta izložba pred umjetnice i umjetnike stavlja zadatak kreativnog izražavanja i oblikovanja prostora Galerije Decumanus u Krku.

Cilj ovogodišnjeg izdanja izložbe je prezentirati rad i pružiti novo izlagačko i stvaralačko iskustvo mladim umjetnicama i umjetnicima.

Odabrani mladi umjetnici u prostoru galerije morat će provesti minimalno 7, a maksimalno 24 sata tijekom kojih će, uz pomoć dostupnih materijala i alata, oblikovati prostor te stvoriti umjetnički rad u bilo kojem mediju (slikarstvo, kiparstvo, crtež, performans, fotografija…). Novonastali radovi bit će i neki vid umjetničke reakcije na licu mjesta budući da autorima neće biti poznat popis opreme i materijala prije samog dolaska. Radni proces svakog autora bit će i dokumentiran video zapisom. Po završetku izvedbenog dijela projekta, radovi će biti prikazani na skupnoj izložbi u Galeriji Decumanus, u trajanju od 21. travnja do 15. svibnja.

Pravo na prijavu imaju mladi umjetnici iz cijele Hrvatske, sve studentice i studenti likovnih Akademija, neovisno o smjeru i razini studija.

Organizator osigurava putni trošak za odabrane autore, radni materijal i alate, izlagački prostor, promoviranje izložbe na društvenim mrežama, tisak plakata, foto i video materijal

Prijave moraju sadržavati:

    • kratki životopis autora
    • portfolio s minimalno pet dosadašnjih radova ili projekata
    •  kratki tekst o motivaciji za sudjelovanjem

Prijave se šalju mailom na kreativnikrk@gmail.com i skc.galerija@gmail.com do 21. ožujka 2023.

Zaprimljene prijave pregledat će žiri u sastavu :

– Andreja Brozović Adžić-Kapitanović, članica udruge Kreativni Krk
– Katarina Kožul, voditeljica Galerije SKC
– Dominik Višnjić, član tima Galerije SKC
– Katarina Erak, članica tima Galerije SKC

Izložba se provodi uz financijsku potporu Centra za kulturu Grada Krka.

Vizual: Gea Rajić

Za sva dodatna pitanja možete nam se javiti mailom na kreativnikrk@gmail.com ili skc.galerija@gmail.com.