Poziv na učešće u projektu SEARTH 2023 koje će se održavati u Prirodnom rezervatu Foce dell’Isonzo i dolini Cavanata

SEARTHPozvani smo da sudjelujemo u projektu SEARTH 2023 koji će se održavati u u Prirodnom rezervatu Foce dell’Isonzo i dolini Cavanata

HDLU Rijeka predlaže tri mlada umjetnika do 35 godina starosti koji se u svom radu fokusiraju na video umjetničke radove.

Pozivamo umjetnike da se prijave kako bi napravili odabir te njihovu prijavu mogli proslijediti organizatorima. S obzirom na vrlo kratak rok prijave molimo da nam do petka, 27. 01. 2023. u 12 sati pošaljete kratku biografiju te opis vašeg rada u sklopu video umjetnosti.

Prezentacija projekta SEARTH 2023 na engleskom jeziku

Organizacija okuplja umjetnike iz Italije, Austrije i Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Kroz istraživanje najzanimljivijih umjetnika u nastajanju u Italiji te u susjednim zemljama Austriji i Sloveniji, te iz zemalja Njemačke i Hrvatske, 10 će biti odabrano da umjetnički interpretirati lagunu na razini slike i zvuka, višeosjetilno prikaz koji će pripovijedati lagunu na način koji će biti drugačiji od klasičnih shema promocije. Umjetnici će provesti tjedan dana na projektnih mjesta u svrhu izrade video-umjetničkih radova, te po njihovom dolasku oni će imati brifing s upraviteljima Cona Island Biologicala Stanica (SBIC). Multimedijski proizvodi koje će morati napraviti su konceptualne video snimke sa zvukovima lagune, prenoseći emocije i osjećaje tih mjesta.