Natječaj za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022, koji će ove godine imati temu festivala – ”Igra”.
Radovi se primaju do 1. 9. 2022. do 12 sati.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022, koji će ove godine imati temu festivala – ”Igra”. Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, sa ciljem da Festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i virtualnu izložbu crteža uz prateće likovne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža, te svim kreativcima omogućiti da prodube svoja crtačka umijeća.

”4. Zagrebački festival crteža” održat će se u galeriji InArt (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb),  cjelodnevno od 30. 9. do 2. 10. 2022.

Na 4. Zagrebačkom festivalu crteža ćemo kao i prošlih godina organizirati besplatne likovne i kreativne radionice crteža za građane i prateću izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz virtualnu izložbu i prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije biti će predstavljeni na ‘realnoj’ izložbi u galeriji InArt, a sve ostale umjetnike koji nisu iz Zagreba predstavit ćemo na virtualnoj izložbi 4. Zagrebačkog festivala crteža 2022.

Pozivamo sve likovne umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da nam pošalju svoje prijedloge za izložbu crteža na ”4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022” sa temom ”Igra”. Igra kao podsjetnik na djetinjstvo, istraživanje novog i nepoznatog, igre mašte i snova, igre u međuljudskim odnosima, zaigrano stanje duha, kreativne igre i pustolovine kroz umjetnost, sport, putovanja, učenje novih vještina, igre u prirodi, i sl. – sve ono što umjetnici zamišljaju pod pojmom ”igre” i željeli bi predstaviti kroz svoje crteže, ilustracije, stripove….može nam se ove godine poslati za 4. Zagrebački festival crteža 2022.

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 radova, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: hdlu.zagreb@outlook.com u attachmentu maila – do 1. 9. 2022. do 12 sati, sa nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću biografiju umjetnika (do tri rečenice).

Izložba je bez kotizacije, imat će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobit će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.