Izložba novoprimljenih članova HDLU Rijeka

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka priređuje Izložbu novoprimljenih članova HDLU Rijeka

Izlažu:
Fanita Barčot-Nikolac, Kristina Kinkela Valčić, Nina Licul, Petra Rožanić,
Hanibal Salvaro, Boris Toman, Dalibor Vučković i Tereza Vukić

Otvorenje izložbe je u utorak, 8. veljače  2022. od 18 do 20 sati.

Radi epidemiološke situacije službenog otvorenja neće biti.
Mole se posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, koriste maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens te dolaze unutar navedenog termina.

Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2022.

Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati,
subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno.

Katalog izložbe novoprimljenih članova HDLU Rijeka 2022

Izložba novoprimljenih članova HDLUR - foto Istog Duško Žorž
Video by Luisa Ritoša, Foto: Istog Duško Žorž

 

 

Svake godine HDLU Rijeka prima nove umjetnike u svoje članstvo. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe u 2021. godini sastojala se od članova Umjetničkog savjeta: Ivana Valušeka, Luise Ritoša i Istoga Žorža, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu: Daine Glavočić i Eme Makarun. Njihov odabir potvrđen je na prvoj slijedećoj Skupštini HDLU Rijeka.

Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija. Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj. Ove godine kandidati su bili veoma različiti. Ipak većinom su to bili mladi autori sa završenom riječkom Akademijom promijenjenih umjetnosti, ali zastupljen je i umjetnik s Accademie di belle arti iz Venecije, kao i umjetnici koji su već stekli zavidnu umjetničku reputaciju. Svaki od njih predstavljen je se nekoliko radova koji daju uvid u njegovo stvaralaštvo.

Primanjem novih članova u HDLUR, odlukom stručne komisije, obogaćuje se likovni potencijal naše profesionalne, likovne udruge u gradu Rijeci, ali i donosi se svježina na području likovnosti cijele Hrvatske. Sama izložba služi i kao transparentni pokazatelj rada stručnog žirija od 5 članova i njihove odluke o primanju u HDLU Rijeka. Članstvo u Udruzi potvrda je  umjetničke kvalitete. Novim kolegama Udruga pruža profesionalnu podršku, a kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti. Želimo im svima uspjeh na putu koji su odabrali.