Gold Award Jeleni Cetinji Vukelić

Umjetnik iz Australije, Adris Frety, osnivač je i predsjednik „International Award Art Group (IAAG) sa sjedištem u Sydneyju. Organizirao je umjetničko natjecanje te je objavio rezultate 7.veljače 2022. Prenio je izrazito zadovoljstvo i uputio čestitke riječkoj umjetnici Jeleni Cetinji Vukelić za najveće dostignuće, osvojeno 1.mjesto – Gold Award. U umjetničkom društvu imaju preko 5000 umjetnika iz cijelog svijeta, a umjetnica Jelena Cetinja Vukelić postala je i njihov član.

Nagrade uvijek biraju profesionalni umjetnici, a sudac odabire 3 nagrade (zlato, srebro i broncu).

Sudac ove komisije bio je Hedar Abadi, poznati svjetski umjetnik i kipar. Istaknuo je da Jelena ima jedinstvenu tehniku ​​i da je vrlo profesionalna u odabiru kompozicije, motiva i boja. Istaknuo je da je izrazito talentirana i ima vrlo kvalitetna, moderna umjetnička djela.

Adris Frety koji je također izrazio oduševljenje Jeleninm umjetničkim radovima, a u njima vidi poveznicu sa svojim slikarstvom, australski je vizualni umjetnik, diplomirao na Sveučilištu u Sydneyu u Australiji. Trenutno radi kao izvršni direktor tvrtke, a jedan je od osnivača International Awards Art Group (IAAG).

Ambasador je mira te je nominirani Australac godine u svom lokalnom području. Dobitnik je brojnih međunarodnih i nacionalnih nagrada, imao je mnogo izložbi diljem svijeta.

Raduje se novoj suradnji s našom umjetnicom Jelenom Cetinjom Vukelić.