Besplatne keramičke radionice u Kloviću

Besplatne keramičke radioniceProgram besplatnih likovnih radionica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka nastavlja se. Za kraj srpnja predvidjeli smo obiteljsku radionicu, te ukoliko želite slobodno dođite sa svojom djecom ili ih prijavite samostalno. Voditeljica programa bit će Sandra Ban, keramičarka i multimedijalna umjetnica, a radionica će trajati od četvrtka 20.  do subote 22. srpnja 2023. od 10,30 do 12,00. Radionica će se baviti izradom predmeta primijenjen umjetnosti od gline. Programi su besplatni.
S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

RE-KREACIJA 2023. Sandra Ban

Radionica se temelji na kreativnom radu izrade umjetničkih predmeta od gline koje se na kraju transformiraju u uporabne predmete. Materija potiče iz zemlje te se ista predstavlja kao prijatelja koji prihvaća i podupire kroz novi pristup zajedničkog razvoja i oblikovanja.

Vođeno zajedničko druženje uz individualno poticanje vlastitih želja i mogućnosti te upućivanje u rad unutar prostora galerije gdje se likovnost i primijenjenu umjetnost realno doživljava kroz trenutnu izložbu profesionalnih umjetnika također doprinosi edukaciji poštovanja.

Naglasak je na sposobnosti prihvaćanja i uvažavanja bogatstva različitosti bilo da se radi o raznim materijalnim oblicima ili međuljudskim razlikama.

Djeca kroz igru stvaraju i uče tehnike modeliranja gline, uravnotežuju emotivnu i mentalnu inteligenciju, koncentraciju, razvijaju sposobnost razmišljanja i pronalaženja alternativnih rješenja, vježbaju ritmičku koordinaciju prstiju i ruka te proširuju sagledavanje stvarnosti unutar korisnog provedenog slobodnog vremena.

Sandra Ban, Riječanka ’72., interdisciplinarna je umjetnica uz dominaciju kiparstva kroz medij keramike i skulpturalnog slikarstva. Prirodne i žive materijale zemlje…spaja s novim tehnologijama digitalnih medijima izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze. Mentorica je suvremene umjetnosti, aktivno surađuje s raznim međunarodnim organizacijama za razvoj umjetnosti i kulture u organizacijskim i edukacijskim djelatnostima u Zemlji i inozemstvu.

Članica je HDLU-a Rijeka i drugih umjetničkih udruženja. Izlaže samostalno i na brojnim međunarodnim umjetničkim simpozijima, žiriranim izložbama i festivalima u Europi  i šire, Aziji i SAD-u. Nagrađivana i priznata umjetnica, predstavnica je Hrvatske u renomiranim muzejima, galerijama i parkovima i njeni radovi se nalaze u privatnim i javnim svjetskim zbirkama suvremenog kiparstva.

Djeluje kao samostalna umjetnica i članica HZSU-a.