Natječaj za sudjelovanje na 5. Zagrebačkom festivalu crteža 2023.

5.-zagrebacki-festival-crteza-2023-2Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na 5. Zagrebačkom festivalu crteža 2023, koji će ove godine imati temu festivala – ”Osobni rukopis.

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 radova, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: hdlu.zagreb@outlook.com u attachmentu maila – do 31. 8. 2023. do 12 sati, sa nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću strukovnu biografiju umjetnika.

Izložba je bez kotizacije, imat će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobit će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.

Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, sa ciljem da Festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i virtualnu izložbu crteža uz prateće likovne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža, te svim kreativcima omogućiti da prodube svoja crtačka umijeća.

I ove godine, krajem rujna 2023. nastaviti ćemo tradiciju i organizirati ”5. Zagrebački festival crteža” u galeriji InArt (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 29. 9. do 1. 10. 2023.

Na 5. Zagrebačkom festivalu crteža ćemo kao i prošlih godina organizirati besplatne likovne i kreativne radionice crteža za gradjane i izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz prateću virtualnu izložbu i prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije biti će predstavljeni na ‘realnoj’ izložbi u galeriji InArt, a sve ostale umjetnike koji nisu iz Zagreba predstaviti ćemo na virtualnoj izložbi 5. Zagrebačkog festivala crteža 2023.

Pozivamo sve likovne umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da nam pošalju svoje prijedloge za izložbu crteža na ”5. Zagrebačkom festivalu crteža 2023” sa temom ”Osobni rukopis”. Pošaljite nam vaše karakteristične crtačke radove sa onim sadržajima koji vas najviše privlače i motiviraju na crtanje, pri čemu ćemo vrednovati autentičnost i originalnost likovnog izraza kroz sve moguće slobodne pristupe i teme sa kojima se inače bavite. Uz crteže nam po želji možete priložiti i izjavu o vašem radu, koju ćemo postaviti uz vaše radove ako prođu žiriranje i budu odabrani za festivalsku izložbu.