Radionica animiranog filma u Kloviću

StopmotionProgram besplatnih  likovnih radionica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka nastavlja se, slijedeća voditeljica programa bit će Josipa Komljenović.

Maksimalni broj polaznika radionice je 10. Dob polaznika: od 10 do 15 godina.
Radionica je besplatna.

Radionica se održava od 13. do 15. 7. 2023. u sljedećim terminima: četvrtak i petak od 18:30 do 20 h, subota od 10:30 do 12 h.

Potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

Radionica animiranog filma uvodnog je karaktera. Otkriva osnove tehnike 2D i objektne 3D stop-motion animacije koje se prezentiraju prema mogućnostima svakog polaznika. Cilj radionice je upoznati polaznike s cjelokupnim procesom izrade animiranog filma kroz predstavljanje svih elemenata koji ga čine. Razvijat ćemo timski duh i upornost, te se zabaviti bivajući u raznim animatorskim ulogama (npr. scenarist, crtač, snimatelj, montažer itd.) izrađujući svoju viziju filmskih dijelova koji čine animaciju.

Primjer: https://www.youtube.com/watch?v=6vZ0iqUS6sg

Polaznici će se u izradi animiranog filma moći služiti različitim materijalima (npr. bijela ploča i markeri, plastelin, vodene boje, olovke, bojice, flomasteri, knjige za listanje), prema svom izboru, stvarajući tako film prema svojim oblikovnim afinitetima.

Potrebno je da polaznici ponesu mobitel s instaliranom aplikacijom Stop Motion Studio. Materijal za izradu filma je osiguran, ali ako polaznici imaju neke predmete koje žele uključiti u animaciju, mogu ih ponijeti sa sobom.

Josipa Komljenović rođena 1988. u Rijeci. Magistrirala 2014. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer likovna pedagogija. 2015. inicira osnivanje Udruge AnimatoRi s čijim članovima provodi edukativne likovne, kreativne i filmske radionice za djecu i mlade. Dobitnica nagrade Grada Rijeke za mlade autore. Bavi se animiranim filmom, slikarstvom, ilustracijom i fotografijom, podjednako figuracijom i apstrakcijom kojom se najviše izražava u mediju crteža.