Izložba novoprimljenih članova HDLU Rijeka

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka priređuje izložbu novoprimljenih članova HDLU Rijeka

Izlažu:
Ivana Barić, Ljiljana Fučkor Grahovac, Branko Gulin, Gordana Grubišić, Josipa Komljenović, Goran Kosić, Ivan Kosić, Monika Kukučević, Omar Lović, Ivana Postić, Miljenko Šegulja, Marijana Vargić, Nora Xharrahi, Toni Živković i Nevenko Žunić.

Izložba novoprimljenih članova 2023.Otvorenje izložbe bit će u utorak, 21. veljače 2023. u 19 sati

Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b.

Izložba ostaje otvorena do 7. ožujka 2023.

Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.
Subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno.

Katalog Izložbe novoprimljenih članova HDLU Rijeka

Svake godine HDLU Rijeka prima nove umjetnike u svoje članstvo. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe u 2022. godini sastojala se od članova Umjetničkog savjeta: Silvije Đolonge, Luise Ritoše i Istoga Žorža, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu: Nadežde Elezović i Sabrine Žigo. Njihov odabir potvrđen je na prvoj slijedećoj Skupštini HDLU Rijeka.
Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija. Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj. Ove godine kandidati su bili vrlo različiti. Ipak većinom su to bili mladi autori sa završenom riječkom Akademijom promijenjenih umjetnosti, ali zastupljena je i umjetnica s Akademije za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, kao i umjetnici koji su već stekli zavidnu umjetničku reputaciju: Branko Gulin, Miljenko Šegulja i Nevenko Žunić. Svaki od njih predstavlja se sa nekoliko radova koji daju uvid u njihovo stvaralaštvo. Uz dominantno slikarstvo ove godine prisutni su i kiparski radovi, kao i fotografije autora koju su već nagradama potvrdili svoju kvalitetu. Kroz svoja djela umjetnici su istraživali svoje unutarnje svjetove, doticali realnost, rastapali je u apstrakciji sažimajući energiju vremena i doživljaje stvarnosti. Njihovim primanjem u članstvo HDLU Rijeka obogaćuje se likovni potencijal naše profesionalne, likovne udruge u gradu Rijeci, ali i donosi svježina na području likovnosti cijele Hrvatske. Sama izložba služi i kao transparentni pokazatelj rada stručnog žirija od 5 članova i njihove odluke o primanju u HDLU Rijeka. Članstvo u Udruzi potvrda je umjetničke kvalitete. Novim kolegama Udruga pruža profesionalnu podršku, a kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti.

Sa otvorenja izložbe: foto Žorž Istog Duško