Radionica stripa i kolaža za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Voditeljica trećeg programa po redu bit će Luisa Ritoša, a radionica će trajati od četvrtka 28.  do subote 30.  7. 2022. , od 10,30 do 12,00. Programi su besplatni.
Radionica Luise RitošaNa radionici će se izrađivati strip, koristit će se i reciklirati časopisi, naučiti sve o tehnici kolaža i njihovoj izradi. Kroz ovu radionicu, polaznici će saznati sve o procesu nastajanja njegovog nastanka te će se proći kroz osnovne likovne vježbe, sa kolorističkim naglascima. Kroz razmišljanje u bojama i igri stvaranja osmisliti će se sadržaji primjereni djeci, kreirati će se neobični likovi te smiješni sadržaji koje će objediniti likovna priča. Izrada ilustracija u spoju sa riječima izuzetno je zanimljiv mlađim generacijama, a cjelokupni angažman u njihovoj izradi rezultira razvojem kreativnosti i maštovitosti potrebnim u raznim životnim situacijama i školovanju.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u mjesecu srpnju organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.

Likovne radionice se održavaju  od četvrtka do subote u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka tijekom srpnja 2022.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

Luisa Ritoša je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne kulture, izborni predmet slikarstvo. Skupno i samostalno izlagala u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je raznih radionica kako za odrasle tako i za djecu.

Pozivamo Vas da nam se priključite.
HDLU Rijeka