Besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u mjesecu srpnju organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.

Likovne radionice će se održavati  od četvrtka do subote, u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka tijekom srpnja 2022.

Voditeljica prvog programa po redu bit će Izabela Peculić, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 7.  do subote 9. srpnja 2022. od 10,30 do 12,00. Radionica će se baviti izradom nakita od papira.

Programi su besplatni.

Radionice u HDLU 2022

U radu polaznici će se na zabavan i poučan način upoznati sa osnovnim pojmovima vezanim uz likovnost i primijenjenu umjetnost. Cilj nam je potaknuti maštovitosti, kreativnosti te stvaranje različitih kreacija. Svaki pojedini polaznik potiče se na izražavanje sebe kroz umjetnost. Polaznici likovno – kreativnih radionica kroz nadahnuto stvaranje usvajaju, ne samo razne tehnike rada, već i koncentraciju te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja. Radi se u zanimljivom okruženju prostora naše galerije, gdje se uvijek može pogledati i na poseban način doživjeti trenutna izložba.

Djeca razvijaju kreativnost i maštu u vizualnoj komunikaciji stječu nova prijateljstva i iskustva kvalitetno provodeći svoje slobodno vrijeme.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

Pozivamo Vas da nam se priključite.

Za HDLU Rijeka
Jasna Rodin

IZABELA PECULIĆ STANČIĆ , samostalna umjetnica

Rođena  1967. u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci  1992., na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2001. i HZSU-a od 2011., sa statusom samostalne umjetnice. Voditeljica je likovne radionice W-atelijer pri Udruzi Art&Fun. Sudjelovala na mnogim skupnim i samostalnim umjetničkim projektima. Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te mnogim privatnim zbirkama. Aktivno sudjeluje u afirmaciji likovne kulture kao slobodne aktivnosti  u suradnji sa galerijama i muzejima u svrhu posjeta i izvođenja umjetničko likovnih radionica.