Edukativne likovne radionice u galeriji Juraj Klović

U rujnu-listopadu 2021. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka provodi edukativne likovne radionice u galeriji Juraj Klović Verdijeva 19 b, Rijeka,

Održat će se nekoliko radionica, a svaka će trajati od četvrtka do subote.
Radi se u malim grupama sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen.

Voditeljica programa bit će Luisa Ritoša, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 30. 09. do subote 2.10. 2021. (četvrtak i petak od 18 do 19,30, a subotom od 10,30 do 12,00)

 Luisa Ritoša je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne kulture, izborni predmet slikarstvo. Skupno i samostalno izlagala u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je raznih radionica kako za odrasle tako i za djecu.

Radionica će se usmjeriti na razvoj mašte kroz upotrebu kolaža. Raznobojnog papira, ali i slika iz časopisa. Također jedan od motiva biti će kolorizam. Polaznici će na ovoj radionici imati priliku naučiti o važnosti boja i svjetlosti u slikarstvu s posebnim naglaskom na kolorit. Slikarstvo koje stavlja naglasak na kolorit nazivamo kolorističkim slikarstvom, i razlikujemo ga od uobičajenog slikarstva upravo po korištenju vibrantne i intenzivne kolorističke palete, koja postaje osnova slike.

Radionice za djecu su odlična platforma za formiranje mašte, kreativnosti i razvijanje vizualne inteligencije kod djece. Na radionicama ćemo se igrati bojama, oblicima, materijalima. Veselimo se susretima, radu i druženju.

Sve informacije i rezervacije na telefon 051-332-494 i  e-mail hdlur@ri.t-com.hr.

 Pozivamo Vas da nam se priključite