Besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka organizira program likovnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Voditelji su članovi
HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji. Programi su besplatni.

Likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta održavaju se galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka.  Svaka radionica će trajati od četvrtka do subote.

Radionice će se održavati u četvrtak 16. 09. – od 18 do 19,30,  petak 17.09. – od 18 do 19,30 te subotom 19.09. – od 10,30 do 12,00.

Voditeljica prvog programa po redu biti će Svjetlana Šalić, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 16. 09. do subote 18. 09. 2021. (u vremenu od četvrtak i petak od 18 do 19,30, a subotom od 10,30 do 12,00)

Radionica će se baviti oslikavanjem stakla, a bazirati će se na slobodnom izražavanju kroz različite likovne tehnike, uz profesionalno vodstvo i individualni rad sa svakim djetetom, u cilju razvijanja likovnih i motoričkih sposobnosti, mašte i koncentracije. Kroz uvodni dio djeca će biti upoznata s kratkom povijesti tehnike vitraj; od kada kreće upotreba oslikanog stakla i gdje se najčešće upotrebljava; najznačajniji primjeri u povijesti umjetnosti i primijenjenoj umjetnosti
U narednoj etapi radionice djeca će upoznati tehničke mogućnosti boje, upoznati će vrste stakla, njihovu gustoću, čvrstoću i otpornost. Upoznaju također način rada s pigmentima, bojama i konturama te stilovima oslikavanja na dvodimenzionalni i trodimenzionalnim površinama.
Zatim slijedi izrada skica i motiva na papiru, a drvenim bojicama određuju nijanse i boje. Nakon izrade skice djeca odabiru steklenke, čaše, zdjelice ili boce te se uz vodstvo usmjeravaju na rad.
Djeca će kroz zabavan i jednostavan način naučiti osnove tehnike, proces izrade i kratku povijest vitraja. Osvijestit će mogućnosti recikliranja odbačene ambalaže (boce, staklenke).
Gotove radove djeca uzimaju sa sobom.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen.
Sve informacije i rezervacije na telefon 051-332-494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Pozivamo Vas da nam se priključite.