Besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta u galeriji Klović

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.
Likovne radionice će se održavati u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka tijekom lipnja i srpnja 2023.
Voditeljica prvog programa po redu bit će Silvana Konjevoda, a radionica će se održati u četvrtak 15. 6. i petak 16. 6.2023., od 17,30 do 19,00 sati.
Programi su besplatni.

Na radionici će se kroz kreativne igre raditi u likovnoj tehnici kolaža i dekolaža, a koristit će se i reciklirati papiri, karton, tekstil, plastika i sl. Kroz ovu radionicu, likovna pedagoginja voditi će djecu u procesu stvaranja, obrađivati će se teme portreta kao i slobodne intervencije inspirirane glazbom.

Kroz razmišljanje u bojama i igri stvaranja osmisliti će se sadržaji primjereni djeci. U radu će se koristit škare, ljepilo i boje, a svi potrebni materijali biti će osigurani u galeriji. Radionice su inspirirane suvremenom, maštovitom i praktičnom umjetnošću sa ciljem da kroz razigranu atmosferu i zabavu njegujemo maštu, umijeće improvizacije i samostalno osmišljavanje praktičnih ideja i rješenja te putem njih razvijamo vještine djeteta, učimo i zabavljamo se.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je  najava na hdlur@ri.t-com.hr

Silvana Konjevoda rođena je u Rijeci, 1966. godine. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, odsjek likovne kulture: Grafika s pismom i primijenjena grafika (prof. Josip Butković). Izlagala je na brojnim skupnim izložbama i priredila više samostalnih. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada za umjetnički/autorski i pedagoški rad. Bavi se slikarstvom i pedagoškim radom. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Živi i radi u Rijeci.

Pozivamo Vas da nam se priključite.