Objavljen otvoreni poziv Platforme “Culture Hub Croatia” umjetnicima

Culture Hub CroatiaPlatforma “Culture Hub Croatia” (CHC) objavila je poziv umjetnicima da postanu dio nacionalnog tima umjetnika koji će se formirati u sklopu projekta “Professional Media Presence” (PMP), sufinanciranog od strane Europske komisije iz programa Kreativna Europa.

Prijaviti se može do 11. lipnja putem sljedećeg linka.

PMP je četverogodišnji projekt kojemu je cilj osnažiti umjetnike u području medijske pismenosti, pružiti alate i potrebnu potporu kako bi im omogućili da iskoriste medijski prostor za promociju svog rada i plasiraju se na domaće i međunarodno tržište.

Poziv je namijenjen umjetnicima iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj zainteresiranima za temu medijske prisutnosti i razvoj karijere, svih dobi i disciplina, a posebno onima koji smatraju svoj položaj iz nekog razloga nepovoljnim i otežavajućim (jer npr. pripadaju nekoj manjini, bilo etničkoj ili društvenoj, suočeni su sa smanjenim fizičkim ili financijskim mogućnostima, imaju status migranta, itd.).

O rezultatima će odabrani umjetnici biti obaviješteni 30. lipnja.

Na temelju prijava CHC će odabrati najmanje 4 i najviše 20 umjetnika koji će činiti hrvatski tim (NAT). Unutar tima, odabrani umjetnici će se povezivati kroz mjesečne sastanke te razmjenjivati ideje i dobre prakse međusobno, ali i s umjetnicima iz drugih zemalja partnera na projektu (iz Finske, Italije, Malte, Slovačke i Španjolske).

Nadalje, članovi tima umjetnika imat će priliku sudjelovati u jednodnevnim online seminarima i višednevnim radionicama u partnerskim zemljama koje će biti raspoređene tijekom tri godine projekta. Teme seminara i radionica su Media & Art, Online Media & Digital Storytelling, Social Media & Media Readership, Future Media i Media & Professional Identity.

Troškovi umjetnika odabranih za sudjelovanje u radionicama su u potpunosti pokriveni. Sudjelovanje u jednoj od radionica omogućuje i prijavu na dvomjesečnu umjetničku rezidenciju u jednoj od partnerskih zemalja, uz umjetnički honorar.

Na kraju projekta organizirat će se simultana multimedijalna izložba u 6 europskih zemalja, na kojoj će svi umjetnici iz nacionalnih timova imati priliku izlagati.

Sve informacije o projektu pronađite na web stranici PMP-a, a za sva pitanja obratite se Platformi CHC na mail info@culturehubcroatia.hr.