Javni poziv za goste izlagače i članove Art ćakule 2022. /2023.

Art ćakula
Art ćakula

Online zajednica umjetnika Art ćakula poziva zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se odazovu otvorenom pozivu za suradnju i to prijavom na jednu od dvije ponuđene opcije.

Rok za prijavu: 28.11.2022.

Art akula je online umjetnički projekt zamišljen kao oblik virtualnog druženja umjetnika. Na Art ćakuli, koja se održava na ZOOM-u, umjetnici dijele i razmjenjuju iskustva, uspostavljaju nove kontakte, te kroz razgovor i druženje potiču jedni druge na rad i umjetničko stvaralaštvo u neobičnim uvjetima današnjice.

Online zajednica umjetnika Art ćakula poziva zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se odazovu otvorenom pozivu za suradnju i to prijavom na jednu od dvije ponuđene opcije.

Kandidati mogu podnijeti svoje prijave za jednu ili obje opcije. Prijavu za svaku opciju potrebno je poslati zasebno.

Opcija 1:

 • Poziv za sudjelovanje na Art ćakuli kao gost-izlagač putem platforme Art Ćakula

Pozivamo sve zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula i prijave svoja izlaganja za program Art ćakule koji će se odvijati preko Zoom platforme tijekom 2023.

Izlaganja mogu biti prezentacije profesionalnog rada, kolonija, razmjena profesionalnih iskustava, predstavljanje korisnih web stranica, aplikacija, izložbi i ostalih kulturno-umjetničkih događaja.
Dobrodošle su i druge ideje i prezentacije koje bi bile od koristi drugim umjetnicima i vjernoj publici Art ćakule.

Prijavitelji:
Izlagači mogu biti umjetnici, povjesničari umjetnosti, kustosi, galeristi, kolekcionari, organizatori umjetničkih događaja, likovni pedagozi.

Za prijavitelje nema zemljopisnih ograničenja.

Prijave:
Potrebno je osmisliti izlaganje u okvirnom trajanju od 45 minuta, uz pratnju fotografija ili ppt prezentacije na ranije navedene teme. Nakon izlaganja slijedi diskusija i razmjena iskustava o predstavljenoj temi. Moderator Vašeg izlaganja bit će osiguran.

Zainteresiranim izlagačima predlažemo da pogledaju dosadašnja izlaganja na YouTube kanalu (www.youtube.com/channel/UCGOYiZDKcbkXbvn-g60LDFA/videos) te da prate Art ćakulu na društvenim mrežama.

Svaki izabrani izlagač bit će promoviran preko digitalnih kanala Art Ćakule, prije i poslije samog izlaganja. Moderiranja i izlaganja se odvijaju na hrvatsko, srpskom ili engleskom jeziku. Izlaganja se održavaju nedjeljom u poslijepodnevnim satima, a nakon izlaganja objavljuje se snimka izlaganja koja ostaje javno dostupna na YouTube kanalu Art ćakule.

Zainteresirani za sudjelovanje na Art ćakuli u formi gosta-izlagača Art ćakule trebaju poslati sljedeće materijale:

  • Ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
  • Profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja, nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
  • Sažetak izlaganja (tema i opis, minimalno 1 kartica teksta – 1800 znakova)
  • Kontakt e-mail adresa
  • minimalno 10-15 fotografija u visokoj rezoluciji kao ilustraciju izlaganja, a koje će organizatori, ukoliko kandidat bude odabran, koristiti za najavu izlaganja (fotografije trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučamo slati preko https://wetransfer.com/ili https://www.filemail.com/

Sve navedene materijale treba poslati do 28. studenog 2022. na e-mail adresu: art.cakula@gmail.com te navesti predmet: ”Poziv Art ćakule: gost-izlagač

Opcija 2:

  • Poziv za prijem novih članova online zajednice umjetnika Art ćakula

Pozivamo zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula u formi stalnih članova Art ćakule. Članovi Art ćakule imaju svoje obaveze i prava, te aktivno doprinose zajednici kroz kreiranje i održavanje predavanja, administriranjem društvenih mreža Art ćakule, a isto tako stječu prava sudjelovanja u budućim izložbama i projektima članova.

Art Ćakula promovira svoje aktivnosti, kao i aktivnosti članova na sljedećim kanalima, čija je publika u stalnom porastu:

Facebook stranica (www.facebook.com/artcakula): oko 2400 pratitelja

Youtube kanal (www.youtube.com/channel/UCGOYiZDKcbkXbvn-g60LDFA/about): preko 8500 pregleda

Instagram profil (www.instagram/artcakula): preko 300 pratitelja

Facebook grupa članova

Web stranica Art ćakule https://artcakula.net/

Prijavitelji:
Za članove u Art ćakuli mogu se prijaviti umjetnici, umjetnički suradnici i djelatnici u području umjetnosti i kulture iz Hrvatske i regije.

Prijave:
Svi zainteresirani za stalno članstvo u online zajednici umjetnika Art ćakula trebaju poslati sljedeće materijale:

  • Ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
  • Profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja (popis grupnih i samostalnih izložbi), nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
  • Kontakt e-mail adresa
  • minimalno 15-20 fotografija u visokoj rezoluciji radova – presjek dosadašnjeg djelovanja (fotografije trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučamo slati preko comili com

Sve navedene materijale potrebno je poslati do 28. studenog 2022. na e-mail adresu: art.cakula@gmail.com te navesti pod subject: ”Poziv za nove članove Art ćakule”

Svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni o rezultatima poziva najkasnije do 5. prosinca 2022.

Pratite nas radi informacija o narednim pozivima.