Druga besplatna likovna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Druga likovna radionica HDLU Rijeka 1Nakon prve uspješne radionice nastavljamo sa daljnjim radom i to od četvrtka 14. do subote 16. srpnja 2022., od 10,30 do 12,00.
Izabela Peculić, prof. likovne kulture za svoju drugu radionicu osmislila je veselu igru kolažom i izradu zanimljivih slagalica.

Likovne radionice će se održavati  od četvrtka do subote u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka tijekom srpnja 2022.

Programi su besplatni.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u mjesecu srpnju organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole. Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.

Igra je univerzalni način učenja o sebi, drugima i svojoj okolini te instinktivni oblik interakcije sa svijetom oko sebe. Stvarati igru i igračke je izazov te prava inspiracija za spontano povezivanje i druženje. Kreiranje igračaka je dugosežan oblik potrebe za stvaranjem i stvaralaštvom.  Predmetne igre mogu uravnotežiti potrebu za tehnologijom te dati naglasak na stvarnim kontaktima i interakcijama te umanjiti važnost isključivo virtualnih načina komunikacije. Pomoću igre neprimjetno ostvarujemo čaroliju učenja i zabave te mogućnost sudjelovanja u sretnom odrastanju.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr

IZABELA PECULIĆ STANČIĆ , samostalna umjetnica

Rođena  1967. u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci  1992., na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2001. i HZSU-a od 2011., sa statusom samostalne umjetnice. Voditeljica je likovne radionice W-atelijer pri Udruzi Art&Fun. Sudjelovala na mnogim skupnim i samostalnim umjetničkim projektima. Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te mnogim privatnim zbirkama. Aktivno sudjeluje u afirmaciji likovne kulture kao slobodne aktivnosti  u suradnji sa galerijama i muzejima u svrhu posjeta i izvođenja umjetničko likovnih radionica.

Pozivamo Vas da nam se priključite.