Produljen rok za prijave na Summer Sessions 2022 međunarodni rezidencijalni program

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Rok za prijave na Summer Sessions 2022 međunarodni rezidencijalni program produljen je do 1. svibnja 2022.

Poziv je namijenjen umjetnicima/umjetnicama i dizajnerima/dizajnericama iz Hrvatske koji  se bave umjetnošću i tehnologijom te su mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

Tko se može prijaviti ?
Poziv je namijenjen umjetnicima/umjetnicama i dizajnerima/dizajnericama iz Hrvatske koji (1) se bave umjetnošću i tehnologijom te su (2) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Zašto se prijaviti?
Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Kako se prijaviti?

    1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu)
    2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga obavezno koristiti engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju)
    3. Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise (na YouTubeu videozapis možete označiti kao “nenaveden” (engl. unlisted) kako ne bi bio vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku)
    4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.Rok za prijavu je  1. svibanj 2022.*

      Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske. Kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni u svibnju 2022.
      Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr

      Boravak se odvija u jednoj od partnerskih organizacija u trajanju od 6-8 tjedana dana tijekom srpnja, kolovoza i rujna, a troškovi puta, smještaja i produkcije su pokriveni od strane organizatora.

      Sve informacije o rezidenciji i upute za prijavu dostupna sljedećim poveznicama:
      https://metamedia.hr/otvorene-prijave-summer-sessions-2022-medunarodna-rezidencija/
      https://www.summersessions.net/

      Partneri:
      V2_Lab for the Unstable Media, Schmiede, Sardegna Teatro, Goethe-Institut, museu zer0

      * U slučaju nemogućnosti međunarodne razmjene i odlaska u inozemstvo, rezidencijalni boravak organizirat će se na lokalnoj razini.