Natječaj za sudjelovanje na izložbi Radna soba u sklopu manifestacije Prvomajski inkubator 2022.

Prvomajski inkubator 2022.

Udruga Kreativni Krk poziva sve umjetnike i autore (likovnjake – slikare, kipare, grafičare…, glazbenike, književnike i ostale) da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj skupnoj izložbi koja će se u Galeriji Decumanus u gradu Krku, u sklopu festivala Prvomajski Inkubator, održati između 29. travnja i 12. svibnja 2022. godine.

Kreativni Krk organizira 12. izdanje glazbeno-likovno-edukativnog festivala Prvomajski Inkubator u sklopu kojeg će se održati i izložba na temu Radna soba.

Inkubator je oduvijek motiviran Praznikom rada, a ujedno služi i kao platforma za kritički osvrt na trenutnu situaciju u svijetu, gospodarstvu i tržištu rada. Ovogodišnja tema likovnog djela festivala jedna je od trenutno najaktualnijih – posljedice pandemije bolesti COVID-19. U situaciji novog normalnog došla je i prilagodba na rad od kućeDakle, izložba koja će biti postavljena u sklopu festivala demonstrirat će kako su umjetnici različitih profila funkcionirali i stvarali unutar svog doma, odnosno stvarne ili simboličke radne sobe.

Izložba Radna soba sastoji se od izvedbenog i izložbenog dijela:

1) Izvedbeni dio:
Stručni žiri, sačinjen od članova Udruge Kreativni Krk, po provedenom natječaju sakupit će prijave te odabrati umjetnike čija će zadaća biti oblikovati prostor galerije u kojem će, na koncu, i stvarati.

Prostor će biti opremljen materijalima, alatima, pokućstvom (tj. svime onime što se može naći u sobi umjetnika) kojeg će umjetnik koristiti kako bi stvorio, odnosno simulirao, svoju radnu sobu.

Nakon oblikovanja prostora galerije u radnu sobu umjetnik, koristeći materijale unutar prostora, započinje s kreativnim i stvaralačkim procesom.

Izazov za umjetnike je taj što ne znaju što će ih od materijala zateći u prostoru galerije.

Svaki umjetnik imat će mogućnost boraviti i stvarati u galeriji tijekom 24 sata.

Svaki umjetnik, unutar prostora galerije, mora provesti minimalno sedam sati.

Umjetnik će, također, dobiti zadatak da snimi (dokumentira) proces oblikovanja prostora i stvaranja svojih umjetničkih djela.

Svaki umjetnik, po isteku perioda od 24 sat, svoje novonastale radove postavlja u prostor galerije čime pridonosi stvaranju izložbenog dijela.

Po završetku izvedbenog dijela, montirat će se sva video/foto dokumentacija (koju je svaki umjetnik obavezan napraviti) koja će, također, postati dijelom izložbe.

2) Izložbeni dio:

Svečano otvaranje izložbe održat će se u petak, 29. travnja 2022., u 19.00 sati, u Galeriji Decumanus. Rezultate natječaja Udruga će objaviti dan prije otvaranja izložbe. Trajanje izvedbenog dijela izložbe ovisit će o broju prijava i umjetnika, a zasad je planirano da to bude prvih pet dana. Ostatak vremena, do 12. svibnja, posjetitelji će moći razgledati izložbu.

Prijava mora sadržavati:

    • životopis autora (do pola kartice teksta, email i broj telefona),
    • link na web stranicu autora, profil na društvenoj mreži i slično,
    • kratki tekst o razlogu prijave na natječaj s planom umjetničkog djelovanja u prostoru galerije.

Prijave slati e-mailom na: kreativnikrk@gmail.com, s naznakom Prijava za izložbu PI2022.

Prijave moraju stići zaključno s 27. travnjem 2022. godine, do 23.59 sati.

Natječaj započinje 20. travnja 2022. i otvoren je zaključno s 27. travnjem 2022. godine.

Izložba će trajati od 29. travnja do 12. svibnja 2022. godine.

Za sva dodatna pitanja slobodno se javiti mailom na: kreativnikrk@gmail.com.