Natječaj Pučkog otvorenog učilišta Buje – Women in Phases

Pučko otvoreno učilište Buje kao  organizator, u partnerstvu s Gradom Buje i Turističkom zajednicom Grada Buja  ove godine priređuje zložbu suvremene umjetnosti Women in Phases u suradnji s Port Art Women iz Londona ).

Izložbom se želi ponuditi umjetnička interpretaciju promjena tijekom života žena i sredini u kojoj žive. Promjena fizičke i duhovne dimenzije središnja je tema koja će inspirirati umjetnička ostvarenja sudionica. Izložba je posvećena umjetnicama od kojih se mnoge, kao žene još uvijek susreću s teškoćama u afirmaciji na  tržištu umjetnina i istinskoj međunarodnoj vidljivosti.

Saznaj više

Woman in Phases

Prihvatljivi su svi različiti umjetnički izrazi (slikarstvo, kiparstvo, fotografija, tkalačka umjetnost itd.)

Predviđene su dvije galerije: jedna online za sve umjetnice i jedna uživo na lokacijama zainteresiranih sudionika (vinski podrumi, restorani itd.).

Online galeriji moći će se pristupiti na web stranici Port Art Women i raznim međunarodnim adresama sudionika, a bit će inicirana na dan otvaranja istovremeno s predstavnicima vlasti u Pučkom otvorenom učilištu Buje i Londonu, s programom engleskih umjetnica koje sudjeluju u projektu.

Pored toga, tijekom mjesec dana predviđene su i druge javne projekcije u Istri.

Pored toga, tijekom mjesec dana predviđene su i druge javne projekcije u Istri.

Tko želi sudjelovati, moći će Pučkom otvorenom učilištu (Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska), o vlastitom trošku slanja i povrata, poslati svoj umjetnički rad koji će biti izložen na lokacijama važnih gospodarskih i proizvodnih subjekata radi uspostavljanja virtualnog povezivanja turizma i umjetnica s mjestom lokalnog gospodarskog razvoja. Djela će se moći prodati jer će svako izloženo djelo biti popraćeno mail kontaktom autorice i kupac će je moći osobno kontaktirati.

Umjetnice koje žele sudjelovati i uživo, potpisat će dokument o sudjelovanju kojim se organizatori-partneri oslobađaju svake odgovornosti u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja djela. Na kraju izložbe (24. srpnja) moći će osobno preuzeti djelo koje će se čuvati u Pučkom otvorenom učilištu Buje (do kraja rujna) ili zatražiti slanje na željenu adresu o vlastitom trošku.

Djela će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od jednog engleskog, jednog slovenskog i jednog hrvatskog člana. Grad Buje i Turistička zajednica Grada Buja odabrana će djela objaviti s imenom autorice i nazivom izložbe te će uz pristanak autorica godinu dana biti izložena u Pučkom otvorenom učilištu Buje.

Ako želite sudjelovati na ovom događanju, evo uputa:

Kupite jednu od dvije virtualne ulaznice koje ćeš pronaći na dnu ove stranice gdje je:

    1. ulaznica za sudjelovanje vašeg djela samo u digitalnom formatu od 15€ i
    2. ulaznica za fizičko sudjelovanje vašega djela u programu (troškove slanja podmiruje autorica) od 30€.

Zatim pošaljite mail na portartwomen@gmail.com s:

    • fotografijom svoga djela u visokoj rezoluciji (300 dpi i 2000X piksela)
    • nazivom djela
    • korištenom tehnikom
    • kratkom bilješkom o autorici
    • kontaktom autorice za javnu uporabu (internetska stranica, Facebbook, Instagram, mail, itd.)
    • Ako sa svojim radom želiš sudjelovati na izložbi, ispuni obrazac o pristanku koji se nalazi na dnu stranice i pošalji ga (poštarina na račun pošiljatelja), a djelo pošalji na adresu: Pučko otvoreno učilište Buje – Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska
    • potpišite sken dokumenta o potpisivanju pravilnika i pošalji ga na adresu: portartwomen@gmail.com
  • Lokacije za izlaganje djela bit će pažljivo izabrane radi njihove sigurnosti, a umjetnice će dobiti kontakte vlasnika, no ako se odlučite sudjelovati šaljući djelo, organizator ne preuzima odgovornost o eventualnoj šteti, krađi ili gubitku. Savjetuje se privatno osiguranje izloženog djela.

Nema povrata novca za ulaznice.