Radionica: “Fantastični svjetovi: Stvaranje nadrealističkih slika”

Likovna radionicaHrvatsko  društvo likovnih umjetnika Rijeka provodi u listopadu i studenome 2024. edukativne likovne radionice za djecu u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka . Održat će se nekoliko radionica, a svaka će trajati od četvrtka do subote.  Voditeljica prvog programa po redu biti će Luisa Ritoša, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 24. 10. do subote 26. 10. 2024. (četvrtak i petak u vremenu od 18 do 19,30, a subotom od 10,30 do 12,00).

Ova radionica bit će posvećena nadrealizmu, umjetničkom stilu u kojem se miješaju stvarni svijet i mašta, stvarajući čarobne i neobične prizore. P rogrami su besplatni i namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta. Sav potreban materijal i sredstva za održavanje radionice osigurani su. Radionica je predviđena za 15 polaznika.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti na telefon 051-332-494 ili na e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Djeca će se kroz zabavu upoznati s idejom nadrealizma – stilom u kojem su moguće stvari kao što su leteće ribe, slonovi s dugim nogama ili satovi koji se tope. Ovakav način slikanja potiče ih da se slobodno izražavaju i stvaraju slike iz svojih snova, bez ograničenja. Cilj radionice je probuditi njihovu maštu i pomoći im da se izraze kroz neobične likovne tehnike, spajajući različite materijale, oblike i boje.

Djeca će imati priliku koristiti različite tehnike i reciklirane materijale, učeći kako i od “običnih” stvari mogu nastati nadrealne umjetnine. Radionica potiče kreativnost, maštovitost, istraživanje novih ideja te razvija motoričke sposobnosti i koncentraciju.

Voditeljica radionice, Luisa Ritoša, diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne kulture, izborni predmet slikarstvo. Skupno i samostalno izlagala je u zemlji i inozemstvu te ima bogato iskustvo u vođenju radionica za djecu i odrasle.

U ovoj likovnoj radionici djeca će istraživati nadrealizam kroz različite slikarske tehnike. Nailaziti će na zabavne i poticajne zadatke, stvarati jedinstvene nadrealističke kompozicije spajajući različite materijale, boje i oblike. Korištenjem tehnika kolaža, crtanja i slikanja, potaknut ćemo njihovu maštu kako bi stvorili neobične prizore, kombinirajući stvarnost s fantazijom.