HDLU Istre poziva na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Minimalizam“

HDLU Istre raspisuje natječaj za sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu naziva “Minimalizam”. Kustos projekta: Eugen Borkovsky.

Više o projektu, uvjetima natječaja i kako se prijaviti u nastavku:

Uvjeti sudjelovanja
U projektu imaju pravo sudjelovati članovi hrvatskih društava likovnih umjetnika u RH i ostali zainteresirani umjetnici s prebivalištem na području RH koji nisu članovi umjetničkih udruženja.
Postupak prijave

    1. popunjen formular prijavnice i jednu ( 1) fotografiju rada potrebno je poslati na e-adresu istrehdlui2020@gmail.com i na e-adresu kustosa projekta eugen.borkovsky@gmail.com do 13. 11.
      2024. do 15 sati .
    2. obavijest o selekciji radova za izložbu bit će poslana najkasnije 15. 11. 2024. na e-adrese prijavitelja
    3.  autori koji su prošli selekciju, rad za izložbu dostavljaju u sjedište HDLU-a Istre do 20. 11. 2024. (osobno ili poštom s napomenom dostave isključivo na adresu galerije!)
    • autori mogu podastrijeti na selekciju 1 rad, ukoliko nije riječ o diptihu, potliptihu ili seriji koja predstavlja cjelinu
    • max. veličina rada 150 x 150 cm
    • fotografije radova šalju se u JPG formatu, manje rezolucije i imenovane (Prezime, Ime, Naziv rada, tehnika, dimenzije, godina produkcije)
    • radovi koji su odabrani za izlaganje dostavljaju se bez okvira, paspartua i sličnih dodataka ukoliko navedeni nisu sastavni dio koncepta rada
  • Organizator nije u mogućnosti snositi troškove dostave i povrata radova.Za sudjelovanje u projektu predviđena je kotizacija koja se uplaćuje nakon SELEKCIJE radova i iznosi: za članove HDLU-a Istre 6,30 EUR, a za članove drugih HDLU-ova i ostale 13,00 EUR.
    Izložba odabranih radova na predloženu temu projekta bit će otvorena 22. 11. 2024., a zatvorena 13. 12. 2024.