Likovne i keramičke radionice pod vodstvom riječkog keramičara Borisa Rocea u Galeriji Juraj Klović

Pozivamo Vas na likovnu, keramičku radionicu u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.

Radionice će se održati:

    • u ponedjeljak, 26.07.
    • utorak, 27. 07.
    • četvrtak, 29. 07.

od 19 do 20,30 sati

Radionice će voditi poznati riječki keramičar Boris Roce

Radionica je besplatna te namijenjena svima koji žele svoje slobodno vrijeme oplemeniti kreativnim stvaranjem. Radionica je predviđena za 15 polaznika, sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite. Sudjelovanje je potrebno prijaviti na hdlur@ri.t-com.hr

Svi polaznici trebali bi donijeti svoje kistove ( barem jedan plosnati za tempere i jedan mekani, okrugli, za akvarel).

Boris Roce rođen je 1952. u Kičevu (Rep. Makedonija). Školovao se u Rijeci, gdje je završio Pedagoški fakultet, Odjel likovnih umjetnosti – smjer grafika, u klasi profesora Josipa Butkovića. Bavi se keramikom i grafikom i pedagoškim radom. Dugogodišnji je voditelj grafičke i keramičke radionice za nadarene učenike u Novigradu u Istri (“Novigradsko proljeće”). Vodio je grafičke i keramičke radionice u Školi Mira u Mrkoplju. Vodi tečajeve keramike pri Narodnom učilištu u Rijeci i radionice  keramike i grafike u Hrvatskoj  i inozemstvu. Do sada je održao 50 samostalnih  izložbi i sudjelovao na preko 500 skupnih. Sudjelovao je na više od 46 keramičarskih raku-kolonija. Dobitnik je mnogih nagrada: međunarodnih (24) i  nacionalnih (9). Član je HDLU Rijeka, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) i KERAMEIKON-a iz Varaždina. Živi i djeluje u Rijeci.