Melinda Kostelac

Melinda Kostelac rođena je u Rijeci 1968. godine. Diplomirala je kao profesor likovne kulture 1996. godine na Odsjeku za likovne umjetnosti Pedagoškog fakulteta u Rijeci specijalizirajući medij grafike. Na poslijediplomskom studiju grafike Akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani 2005. godine stekla je titulu magistra umjetnosti u klasi Lojze Logara. Status samostalnog umjetnika stekla je 2002. godine. Doktorantica je poslijediplomskog doktorskog studija grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Bilježi preko 200 skupnih i samostalnih izlaganja u Hrvatskoj i inozemstvu te je više puta nagrađivana za područje grafike. Autorica je raznih publikacija na području povijesno kulturne baštine Opatije i Liburnije čim je postala laureatom  godišnje nagrade za područje kulture grada Opatije 2011. godine za umjetnost i publikacije. Umjetnička je voditeljica EU projekta Wom@rts(www.womarts.eu).

Angažirana je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci kao prodekanica za nastavu, studije i studentska pitanja,  u umjetničko-nastavnom zvanju izvanredne profesorice. Živi u Opatiji.

Melinda Kostelac