Obavijesti

Pozivamo vas na likovnu, keramičku radionicu u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 26.07. , utorak, 27. 07. i četvrtak, 29. 07. od 19 do 20,30 sati.
Radionice će voditi poznati riječki keramičar Boris Roce

Radionica je besplatna te namijenjena svima koji žele svoje slobodno vrijeme oplemeniti kreativnim stvaranjem

Djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola) kao i njihovim roditeljima

Sudjelovanje je potrebno prijaviti na hdlur@ri.t-com.hr

Radionica je predviđena za 15 polaznika, sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite.

Boris Roce rođen je 1952. u Kičevu (Rep. Makedonija). Školovao se u Rijeci, gdje je završio Pedagoški fakultet, Odjel likovnih umjetnosti – smjer grafika, u klasi profesora Josipa Butkovića. Bavi se keramikom i grafikom i pedagoškim radom. Dugogodišnji je voditelj grafičke i keramičke radionice za nadarene učenike u Novigradu u Istri (“Novigradsko proljeće”). Vodio je grafičke i keramičke radionice u Školi Mira u Mrkoplju. Vodi tečajeve keramike pri Narodnom učilištu u Rijeci i radionice keramike i grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je održao 50 samostalnih izložbi i sudjelovao na preko 500 skupnih. Sudjelovao je na više od 46 keramičarskih raku-kolonija. Dobitnik je mnogih nagrada: međunarodnih (24) i nacionalnih (9). Član je HDLU Rijeka, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) i KERAMEIKON-a iz Varaždina. Živi i djeluje u Rijeci.


HRVATSKO  DRUŠTVO  LIKOVNIH  UMJETNIKA  RIJEKA

Izvješćujemo  sve zainteresirane članove da primamo PRIJAVE PRIJEDLOGA PROGRAMA za 2022. te da svi mogu prijaviti svoje programe u tajništvu HDLUR-a do 21. 06. 2021.

Prijave se primaju za samostalne izložbe, ciklus izložbi Dijalog na kvadrat, kao i prijedlozi za osmišljene skupne projekte. Prijedlozi programa trebaju biti detaljno obrazloženi s priloženom biografijom, bibliografijom, foto dokumentacijom. ( prijavnica u privitku ).

Umjetnički savjet HDLUR-a pregledat će pristigle prijedloge, a odobrene predložiti na raspisane natječaje javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, PGŽ i Ministarstva kulture RH, a za 2021.


Rezultati javnog poziva za dodjelu jednokratne potpore članovima HDLU Rijeka u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je potpore za nezavisne profesionalce, umjetnike koji djeluju honorarno, a nisu do sada bili obuhvaćeni dosadašnjim mjerama Ministarstva kulture. Temeljem Javnog poziva za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice za isplatu jednokratne potpore, strukovne udruge će uplatiti sredstva svojim članovima, nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, koji su dokazali da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.
Nakon uplate sredstava iz Državnog proračuna na račun HDLU Rijeka sredstva će biti doznačena članovima koji su zadovoljili uvjete natječaja.

Popis članova koji su ostvarili potporu u iznosu od 8.000 kn:

  • Sanda Ban
  • Greta Catela
  • Vitomir Kelava
  • Matko Kezele
  • Andrea Knežević
  • Tihomir Marinković

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje 74. godišnje izložbe HDLU Rijeka.

Izložba će biti otvorena od 22.12. 2020. do 22.01.2021.

Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19b, Rijeka

Radno vrijeme:od 10 do 13 i od 17 do 20 sati
subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno

Na izložbi sudjeluju: Miranda Bačić, Domagoj Barić, Toni Belobrajdić, Borislav Božić, Barbara Cetina, Jelena Cetinja Vukelić, Lea Čeč, Karlo Dragan Došen, Alma Dujmović, Dražen Filipović Pegla, Gea Golović, Silvia Golja, Mirta Grandić, Ana Grubić, Igor Gržetić, Edi Gustin , Želimir Hladnik, Ana Hrćan Šojat , Egon Hreljanović, Dario Jurjević, Boris Kačić, Dubravka Kanjski, Vitomir Kelava, Matko Kezele, Branko Jani Kukurin, Dalibor Laginja, Branko Lenić, Emil Mandarić, Mirjana Marušić Gorska, Tatjana Masterl, Dora Mihaljević, Eda Mihovilić, Miomir Milošević, Ivica Nikolac, Ambroz Oroši, Tea Paškov, Željan Pavić, Tanja Pećanić, Zvonimir Pliskovac, Georgette Yvette Ponté, Luisa Ritoša , Boris Roce, Darija Stipanić, Miljenka Šepić, Alen Šimoković, Lena Ternovec , Aleksandar Tomulić, Istog Duško Žorž


HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA
Samostalna izložba Luciana  Bibulića

Od 29. 10. do 13. 11. 2020.

Galerija Juraj Klović,
Rijeka,  Verdijeva 19 b


 

Treća IZLOŽBA MALOG FORMATA

Od 6. do 27. 10. 2020.

Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b

Projektom Treća izložba malog formata HDLU Rijeka predstavlja brojna umjetnička djela. To je skupna izložba članova HDLUR-a i studenata APU Rijeka koji su se odazvali na naš natječaj. Na izložbi se predstavljaju autori svih likovnih praksi i jedini je uvjet veličina rada koji ne smije biti veći od 15 cm, video ne duži od tri minute i performans 5 minuta. Najmanji radovi gledati će se povećalom. Nastojali smo ujediniti različite poetike i stilove te približi umjetničko stvaralaštvo publici

Izložba malog formata zamišljena je kao vrlo neformalni i atraktivni projekt zanimljiv vrlo velikom broju publike, ali i samim umjetnicima. U razdoblju kada je Rijeka Evropska prijestolnica kulture kroz pozive i sudjelovanje velikog broja umjetnika otvaramo vrata galerije Juraj Klović i ove godine predstavljamo naše domaće umjetnike.


Pozivamo Vas na izložbu pod nazivom
ŽENSKO DOPISIVANJE – FEMALE CORRESPONDENCE

Sudjeluju: Anna Trojanowska, Raquel Amat, Ana Salopek, Kristina Pongrac, Dora Bakek, Raluca Iancu, Iva Gobić, Gloria Sellan, Maja Franković, Svetlana Jakimovska Rodić, Irena Kečkeš, Maja Zemunik Khovaladi, Carmen Bačura Potočić i Monika Jurić.

 Izložba će biti otvorena od 17. 09. do 1. 10. 2020.

Galerija Juraj Klović, Rijeka,  Verdijeva 19 b
 Radno vrijeme: od 10 do 13 sati
Nedjelja zatvoreno

Žensko dopisivanje – Female correspondence

Umjetnički projekt bavi se problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja. Komunikacija se odvija na razini ženskih „razgovora“, osobnih i intimnih, idejnih i likovnih.

Ovim projektom želimo izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada – grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma.

Projekt je započeo u siječnju 2019. godine. Kroz godinu dana autorice (Tihana Karlović i Mateja Rusak) svaki mjesec slale su si jedno pismo – grafiku formata 10,5x15cm u deset primjeraka. Svaki sljedeći mjesec nova grafika je odgovor na grafiku od prethodnog mjeseca. Umjetnice koje sudjeluju u projektu su Anna Trojanowska, Raquel Amat, Ana Salopek, Kristina Pongrac, Dora Bakek, Raluca Iancu, Iva Gobić, Gloria Sellan, Maja Franković, Svetlana Jakimovska Rodić, Irena Kečkeš, Maja Zemunik Khovaladi, Carmen Bačura Potočić i Monika Jurić.


Rezultati javnog poziva za dodjelu jednokratne potpore članovima HDLU Rijeka

15. lipnja 2020.

Ministarstvo kulture osiguralo je potpore za nezavisne profesionalce, umjetnike koji djeluju honorarno, a nisu do sada bili obuhvaćeni dosadašnjim mjerama Ministarstva kulture. Temeljem Javnog poziva za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice za isplatu jednokratne potpore, strukovne udruge će uplatiti sredstva svojim članovima, nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, koji su dokazali da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Nakon uplate sredstava iz Državnog proračuna na račun HDLU Rijeka sredstva će biti doznačena članovima koji su zadovoljili uvjete natječaja.

Popis članova koji su ostvarili nižu jednokratne potpore u iznosu od 5.000 kn

  • Barbara Cetina
  • Luisa Ritoša
  • Matko Kezele

Popis članova koji su ostvarili višu jednokratne potpore u iznosu od 10.000 kn

  • Sandra Ban
  • Vitomir Kelava
  • Gianfranco Mirizzi
  • Ivan Valušek

Samostalna izložba Barbare Cetine

pod nazivom MEMORABILIJE

od 19.06. do 2.07. 2020.

Rijeka, Galerija Juraj Klović,
Verdijeva 19 b

Barbara Cetina  rođena u Rijeci 25.12.1976. Članica HDLU u Zagrebu i HDLU Rijeka. Dobitnica nekoliko nagrada za slikarstvo od kojih valja izdvojiti: Častno priznanje Extempore- Piran(Slo) 2015. ( konkurirala za Grand-Prix), prvu nagradu u Grožnjanu 2016., Grand-prix u Piranu 2016.  i velika otkupna nagrada u 2018.g.  također u Piranu. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i nekoliko skupnih u zemlji i inozemstvu i to: Italija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Barbara Cetina predstavlja neobične radove: objekte sazdane od odvrgnutih predmeta. Primjećivanje običnih stvari i izvlačenje njihove znakovitosti iz memorije omogućava poigravanje. Oni postaju materijal za oblikovanje / preoblikovanje. Mijenjajući likovni postupak, autorica umjesto kista koristi manipulacije, a umjesto boje rabi predmete. Time, sebi i nama, priređuje iznenađenja. Procesu i rezultatima medij je sjećanje i značenje. Još jednom se potvrđuje da u suvremenoj umjetnosti tehnologija i materijal ne odlučuju o statusu djela.

Pred nama je niz radova izvedenih kombiniranjem materijala i tehnika. Ponuđeni su kao kolaži, konstrukcije, instalacije. Na više radova nalazimo listove knjiga. Pored toga, neki objekti su sastavljeni od industrijskih pakiranja čaja, od konopa, konca, metalne žice, svilenog papira, zrnaca soli, i sl. Kompozicije, radovi, sačinjeni od svakodnevnih, odbačenih pa onda ponovno pronađenih predmeta imaju dvostruko značenje: hrabrost i neformalnost likovnog oblikovanja i narativno – poučne antiuniformističke konotacije.


Samostalna izložba ANA GRUBIĆ

Od 20. 03. do 2. 04. 2020.

Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b

„ . . . položaj, gesta, trenutak ili beskonačnost. Preplitanje sadašnjeg i prošlog, unutarnjeg i vanjskog, prolaznog i vječnog, svijeta prirode i unutarnjeg ‘krajolika’. Tijelo je glavni fokus mog rada. Percepcija sebe kroz izolaciju jednog dijela tijela kao motiva. Položaj nogu ili gesta govori o vezi tijela i uma u odnosu prema okolini, izražava određeno raspoloženje, značenje ili misao koji su dio unutarnjeg života. U nekim radovima međuodnos tijela donosi suživot i preklapanje unutarnjih i vanjskih svjetova, zajedništvo i odvojenost. Koristim negativni prostor kako bih stavila fokus na unutarnje, subjektivno. Radovi su naslikani akvarelom . . .“

Ana Grubić rođena je 1976. godine u Rijeci. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike kod profesora Josipa Butkovića. Aktivno je djelovala i u Kalkografskom ateljeu na Sušaku. Od 2004. član HDLU Rijeka. Izlagala na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.


Skupna izložba NOVIH ČLANOVA HDLUR-a

Od 3. 03. do 17. 03. 2020.

Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b

Novi članovi HDLU Rijeka:

  1. Silvia Golja
  2. Dario Jurjević
  3. Jadranka Lacković
  4. Emil Mandarić

Samostalna izložba Melinde Kostelac

Od 14. 02. do 28. 02. 2019.

Galerija Juraj Klović

 Prekozemnost, samostalna izložba Melinde Kostelac  predstavlja grafIčki scenarij sazdan od grafičkih listova te umjetničkih knjiga u kojima autorica objedinjuje tehnike dubokog tiska i svoje autorske tekstove naziva „Prekozemnost“. Radovi predstavljaju sinergiju grafičkog i spisateljskog autorskog djela kao cjeline na kojeg se nadovezuje i rad izveden u projekciji VR („virtual reality“) tehnologije. Svaki novi ciklus grafika za umjetnicu predstavlja novi izazov i nadovezuje se na prethodne zapise, tragove ljudskog, grafičkog, antropološkog, intimnog.

Melinda Kostelac opatijska umjetnica i akademska grafičarka. Dosad je sudjelovala na preko 200 međunarodnih izložbi i natječaja grafike u Hrvatskoj i inozemstvu, skupnih i samostalnih te je više puta nagrađivana. Titulu magistra umjetnosti stekla na ALU Ljubljana 2005. godine. Doktorantica je doktorskog studija grafike na ALU Zagreb. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci radi u svojstvu izvanredne profesorice i prodekanice za nastavu, studijske programe i studentska pitanja.


Samostalna izložba Ljube De Karina 

od 28. 01. do 11. 02. 2019.

Galerija Juraj Klović

Ljubo de Karina suvremeni je hrvatski kipar. U svom radu on koristi interakciju tradicionalnih medija sa sasvim modernim promišljanjem u kojemu se sinergija kraja spaja sa njegovim nazorom i konceptualnim promišljanjem o stvaralaštvu i svijetu. Riječkoj publici predstavlja se kiparskim radovima iz ciklusa Vertikale i recentnim slikama iz ciklusa Pesimizam te radovima čija se poetika nadovezuje na seriju radova pod nazivom Obloženi oblici.

Ljubo De Karina  rođen u Rijeci 1948. Akademiju likovnih umjetnosti, odjel kiparstva diplomirao je u Ljubljani (Slovenija). Poslijediplomski studij završio je u Majstorskoj radionici prof. Vanje Raduša i Majstorskoj radionici prof. Antona Augustinšića koji je uspješno završio. Od 1973. ima status slobodnog umjetnika.
Imao je niz samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih se posebno ističu monografska izložba u Gliptoteci HAZU i u Klovićevim dvorima u Zagrebu, a sudionik je i niza skupnih izložbi i kiparskih simpozija. Monumentalne skulpture nalaze mu se na javnim prostorima diljem Hrvatske i u inozemstvu, kao i u značajnim umjetničkim zbirkama.

Autor je brončanih vratnica Katedrale sv. Vida u Rijeci, groba proglašenog kardinala pok. dr. msgr. Josipa Uhača u župnoj crkvi sv. Jurja u Brseču i groba pok. dr. msgr. Antona Benvina, rektora Zavoda sv. Jeronima u Rimu na groblju u Valunu.
Bio je umjetnički voditelj BGS – Baščanske glagoljske staze u sklopu koje je izradio tri monumentalna glagoljska slova “A”, “L”, “B” i podni reljef – ružu vjetrova sa slovom “omega”.  U ediciji “Prizma” izdana mu je monografija.

Za svoj rad i stvaralaštvo nagrađivan je strukovnim nagradama.
Živi i radi u Brseču odnosno Zagoru.


K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E. konjukcija 20.20

Rijeka / Galerija Juraj Klović

10. – 24. siječnja 2020.

Otvorenje: 19:00 sati

Pozivamo vas na otvorenje skupne multimedijske izložbe K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E. konjukcija 20.20. koja u sklopu projekta Dijalog2 objedinjuje vizualna istraživanja četvero autora: Lee Čeč (crtež, kolaž, fotografija), Igora Gržetića (fotografija, računalna grafika i kolaž),  Maje Radešić (fotografija, računalna grafika) i Vedrane Valenčić (fotografija, poezija) a čije je otvorenje najavljeno za petak, 10. siječnja 2020. godine, s početkom u 19.00 sati, u riječkoj Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19b). Organizacija ovog izložbenog projekta, prethodno predstavljenog u Zagrebu i Varaždinu, povjerena je Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Rijeka.

Ukratko o konceptu i autorima:
Projekt K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E., koji demonstrira interdisciplinarno i multimedijsko umrežavanje suvremenih vizualnih praksi i konceptualnih strategija četvero okupljenih umjetnika – Vedrane Valenčić, Maje Radešić, Igora Gržetića i Lee Čeč – u formi izložbe nudi spektar različitih, ali međusobno povezanih primarno vizualnih (crtež, fotografija, računalna grafika i kolaž), ali i tekstovnih (poezija) promišljanja o kozmogonijskim idejama i teorijama, u smislu (meta)fizike i teologije podrijetla i razvoja univerzuma uglavnom svedenog na arhetipsku matricu. A svatko tko, posredstvom bilo koje umjetnosti, tumači Yves Klein, donosi i predstavlja kozmos mora stvarno zakoračiti u njega, vodeći se pritom svojim umjetničkim sredstvima i individualnom snagom. I dok Vedrana Valenčić, vlastiti mikrokozmos razvija u njegov antipod (koji to nije) = makrokozmos stvarajući osobnu (i intimnu) pripovijest o podrijetlu ili pak stvaranju, kao osobnu (i intimnu) mitologiju – Apogeju, Maja Radešić i Igor Gržetić, fokusirani su na astrološke, magijske i alkemijske procese kojima je moguća manipulacija kozmičkim zakonitostima, oslanjajući se pritom na simboliku svetog i iscjeljujućeg svjetla – Sunca i/ili Mjeseca. Lea Čeč, vodeći se procesom reverzibilnim onim Vedrane Valenčić, snažne makrokozmičke sile prevodi isključivo u pomirljivije mikrozomčke, bivajući koncentrirana na u isto vrijeme univerzalne i individualne akcije.*

*  Iz recenzije K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E.: Metafizika i magija podrijetla i razvoja univerzuma ili Od (univerzalnog) makro do (osobnog) mikrokozmosa… i natrag čije retke potpisuje Igor Gržetić.


DANI OTVORENIH ATELIJERA ČLANOVA HDLU RIJEKA

Atelijer Boris Roce

Rijeka,  Vodovodna 39
Atelijer će biti otvoren od 13. do 23. 12. 2019. od 10 do 20 sati
Molimo najaviti se mob. 091 506 6861, e-mail: boris.roce3@gmail.com

Boris Roce rođen je u Kičevu (Makedonija). Školovao se u Rijeci, gdje je završio Filozofski fakultet – Odjel likovnih umjetnosti, Bavi se keramikom i grafikom. Dobitnik je mnogih međunarodnih i nacionalnih nagrade za keramiku i grafiku, između ostalih i Godišnje nagrade grada Rijeke i PGŽ u 2017. Član je ULUPUH-a, KERAMEIKON-a Varaždin i HDLU-Rijeka.

Atelijer YELLOW TIME Borislava Božića
Rijeka, Ivana  Zajca 24 (potkrovlje),
Atelijer će biti otvoren 19, 20. i 21. 12. 2019. od 18 do 21 sati
Molimo najaviti se mob. 091 533 25 76 e-mail: atelieryellowtime@gmail.com

Atelje Yellow time utemeljio je 1987. godine Borislav Božić, a sama ideja yellow timea /žutog vremena/ nekoliko godina je starija. U potkrovlju ateljea kontinuirano se, kako na kakvom ringišpilu, vrte ideje crteža, slike, grafike, fotografije. U prostoru i radu nema ograničenja dan se u času pretvara noć, a noć bljesne u dan i čak najobičnija kartonska kutija postaje nezamjenjivi fotoaparat- camera obscura.  Prostor Yellow timea  je konglomerat kaotične stvarnosti u kojem vlada savršeni  red kojeg treba osjetiti ili znati dekodirati.

Borislav Božić je rođen 1956. Diplomirao je na Filozoskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafika. Dodatnim edukacijama je stekao zvanje majstor fotografije i specijalist za obradu digitalne fotografije. Fotografiju propituje u svoj svojoj kompleksnosti – počevši od njena kontekstualiziranja u vremenskom, prostornom, mentalnom i emocionalnom ambijentu pa do zaživljavanja kao osobnog umjetničkog čina. Dobitnik je mnogih nagrada, između ostalih i Godišnje nagrade grada Rijeke za izniman i prepoznatljiv doprinos umjetničkom i pedagoškom razvoju grada te za promicanje svijesti o važnosti kulture za identitet Rijeke.

Atelijer Klasa Grdića
Rijeka, Ivana Dežmana 4 a
Atelijer će biti otvoren od 16. do 21. 12.2019. od 10 do 14 sati
Ili po dogovoru mob. 092 220 3588

Klas Grdić rođen je 1963. u Rijeci. Diplomirao je 1988. na riječkom Pedagoškom fakultetu, na studiju likovne kulture, Odjel kiparstva, u klasi profesora Josipa Diminića. Samostalno izlaže od 1986. i do sada je organizirao dvadesetak samostalnih izložaba, dok je sudjelovao na preko stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu.

“Atelijer Na dnu slijepog stubišta” Dražena Šokčevića
HNK Rijeka, Kazališi trg bb
izložba fotografija”Godina iza nas 2019″
Atelijer će biti otvoren od 12. do 23. 12. 2019. po dogovoru s autorom, a ovisno o otvorenosti kazališta,
Mob. 098 938 8822, e-mail:  drazen.sokcevic@gmail.com

Dražen Šokčević rođen je 1966. u Rijeci. Profesionalno se bavi fotografijom od devedesetih godina kada ja počeo samostalno izlagati. Već dvadeset i pet godina obavlja fotografsku djelatnost u HNK-u Ivana pl. Zajca. Član je HDLU-a Rijeka.

Atelijer Georgette Yvette Ponté, mag. art.
Rijeka, Kružna ulica 8a
Druženje i razgovor s umjetnicom, razgledavanje ateliera
Atelijer će biti otvoren od 12. do 23. 12. 2019.,  od 12 do 14 sati
Molimo najaviti se na broj 091 16748 46 e-mail:  georgetteponte@gmail.com

Georgette Yvette Ponté rođena 1983. u Nici (Francuska). Završila Srednju školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Peruška Bogdanića te stječe zvanje magistre umjetnosti (kiparstvo). Članica je HDLU Rijeka. Dobitnica više međunarodnih nagrada. Autorica je 3 javne skulpture.

Atelijer ALEN ŠIMOKOVIĆ, umjetnik
Rijeka, Janeza Trdine 3A u Starom gradu.
U ateljeu se može vidjeti dio opusa nastalog u proteklih 30-tak godina i razgovarati s autorom.
Atelijer će biti otvoren od 12. do 23. 12. 2019.  u večernjim satima (prema dogovoru)  na mob: 099 7022346 i e-mail asimokovic68@gmail.com

Alen Šimoković, rođen 1968. u Rijeci. Likovnim stvaralaštvom počeo se baviti 1991.  za vrijeme studija građevine. Do danas je izlagao na brojnim likovnim natječajima međunarodnog karaktera i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te na nekoliko samostalnih. Dobitnik je više nagrada i priznanja.  Član je HDLU-a Rijeka.

Atelier Kosi Kat SUNČANA SIMICHEN i ANA HRĆAN ŠOJAT
Rijeka, Užarska ulica 2/III
Atelijer će biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje 12. 12., četvrtak popodne od 16-19h
13.12 petak ujutro od 9-12h
14.12 subota popodne od 16-19h
15.12 nedjelja ujutro od 9-12h
Molimo najaviti se na mob: Ana 099 219 4383
Ili na  e-mail:  suncana.sun@gmail.com  i anahrcan@gmail.com

Ana Hrćan Šojat rođena 1983. u Dubrovniku. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, studij Likovne pedagogije i stekla zvanje magistre likovne pedagogije. Izlagala je na brojnim izložbama i manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU Rijeka. Živi i djeluje u Rijeci, Senju i Cavtatu.

Sunčana Simichen rođena 1988. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te stekla zvanje prvostupnice likovne pedagogije. Završava diplomski studij likovne pedagogije. Izlagala je na brojnim izložbama i manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU Rijeka. Živi i djeluje u Kršanu, Rijeci i Karlovcu.

 Atelijer Jasna Šikanja
Lovran, (Oprič), Jakova Jurčića 8
Atelijer će biti otvoren od 12. do 23. 12. 2019. od 16 sati nadalje
Molimo najaviti se mob. 0953955184,  e-mail: jasna.sikanja@gmail.com

Jasna Šikanja rođena je 1964. godine u Rijeci, gdje je diplomirala na Pedagoškom fakultetu.
Magistrirala je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani na magistarskom studiju grafike. Predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, na Katedri za grafiku. Izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu,

ATELIJERI U STROSSMAYEROVOJ

Atelijer MIRNA SIŠUL, prof.
Rijeka Strossmayerova 15A
Atelijer će biti otvoren od 16. do 18. 12. 2019.
Od 16 do 19  sati ili po dogovoru
Molimo najaviti se na broj 091 76 05 777 i e-mail:  art@mirnasisul.com   mirnasisul@gmail.com

Mirna Sišul rođena je 1977. u Rijeci. Diplomirala je na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, a danas ima status samostalne umjetnice. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Bavi se slikarstvom, dizajnom interijera i ilustracijom.

Atelijer ISTOG ŽORŽ, umjetnički fotograf
Rijeka, Strossmayerova 15c
Atelijer će biti otvoren od 16. do 20. 12. 2019.
Od 16 do 20 sati ili po dogovoru na mob. 091 3232 322 ili e-mail info@istogzorz.com

Istog Duško Žorž rođen 1947. u Rijeci Član je foto kluba Color od 1962. kada izlaže svoju prvu fotografiju na izložbi u Zagrebu. Član HDLU Rijeka. Od 2001. dobiva status samostalnog umjetnika. Tijekom 45 godina radnog staža vodio je svoj foto obrt. Izlagao je na 300 izložbi u zemlji i inozemstvu. Održao je 30 samostalnih izložbi. Za rad na promicanju fotografije dobitnik je brončane,srebrne i zlatne plakete za zasluge u širenju tehničke kulture. Od 2002. do 2012. godine radio je kao učitelj praktične nastave fotografije u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci.

Atelijer ŽELIMIR HLADNIK, akad. kipar
Rijeka, Strossmayerova 15b
Atelijer će biti otvoren od 16. do 20. 12. 2019.
u vrijeme po dogovoru na mob. 099 681 1740 ili e-mail zelimir.hladnik@apuri.hr

Želimir Hladnik rođen je u Zagrebu 1957. Diplomirao na Odjelu likovne kulture Pedagoškog fakulteta u Rijeci, Na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani magistrirao je kiparstvo. Od 1995. zaposlen je na Odjelu za likovne umjetnosti u Rijeci, a kao izvanredni profesor predaje Kiparstvo na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Od 1995. stalni je suradnik Međunarodne kiparske škole Montraker u Vrsaru. Za svoj rad umjetnik je primio više nagrada i priznanja.


Ove godine Godišnja izložba članova HDLU Rijeka održati će se od 12. 12. 2019. do 7. 01.2020., u  Galeriji Juraj Klović.

Prijavljuju se do tri rada između kojih će selekciju napraviti Umjetnički savjet HDLU Rijeka. Dimenzije nisu ograničene, ali Vas molimo da vodite računa, s obzirom da se radi o skupnoj izložbi i velikom broju izlagača .

Prijave recentnih radova slati poštom, e-mailom ili predati osobno u tajništvu HDLU Rijeka  do 22. 11. 2019. u radno vrijeme od 12 do 15 sati ( prijavljene fotografije koristiti će se za potrebe kataloga.)

Prijavnica u privitku ili ih možete podignuti u tajništvu Udruge.

Ukoliko želite osmisliti performans ili projekt koji bi obogatio program Galerije u tijeku trajanja izložbe pozivamo Vas da se uključite sa svojim prijedlozima.

U prosincu ( od 12. Do 23. 12. 2019.) također organiziramo dane otvorenih atelijera te Vas molimo da nam ukoliko želite sudjelovati u našoj akciji pošaljete, adresu atelijera, informaciju o događanju i Vašem radu kako bi to proslijedili medijima.


U 2019. predvidjeli smo program edukativnih likovnih radionica u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka, koje se odvijaju subotom ujutro. Voditelji su naši članovi profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Mjesečno će se izmjenjivati voditelji, kako je broj djece ograničen, od 10 do 15 po radionici. Zainteresirani građani mogu se javiti i  rezervirati mjesto za svoje dijete na naš broj telefona 051 332 494 ili na e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Na radionicama ćemo se igrati bojama, oblicima, materijalima, izrađivati predmete primijenjene umjetnosti. Veselimo se susretima, radu i druženju …