Aktualne izložbe /

ISPOD CRVENOG PLAŠTA

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA,

Korzo 28/II,  tel. 051/332-494,  051/338-809,

e-mail hdlur@ri.t-com.hr

 

 

Pozivamo Vas na otvorenje skupne izložbe iz ciklusa Dijalog2  ISPOD CRVENOG PLAŠTA

 

Darija Žmak Kunić, Sara Salamon, Ivana Butković, Ela Štefanac,

Adela Vilić Miloš. Liberta Mišan, Nives Žarković, Melita Sorola Staničić

 

Otvorenje izložbe biti će u četvrtak, 15. 11. 2018. u 19 sati

 

Galerija Juraj Klović

Rijeka,  Verdijeva 19 b

 

 

Izložba će biti otvorena do 29. 11. 2018.

 

Radno vrijeme:od 10 do 13 i od 17 do 20 sati

subotom od 10 do 13 sati

nedjeljom zatvoreno

 

Ispod crvenog plašta

Naše iscjeljenje neće biti dovršeno sve dok ponovno ne uvedemo blagost, intuiciju i svetost u naše svakodnevno življenje. 

U našem slučaju radi se o samom činu povjerenja (žena u umjetnost i umjetnosti u žene).

Kako je ženino zdravlje  zaista do korijena isprepleteno s kulturom iz koje potječe, njezinim položajem u društvu te načinom življenja, nas četiri odlučile smo njegovati jedna drugu vlastitim stvaralaštvom.

Kao polaznu točku uzele smo knjigu Crveni Šator, Anite Diamant (u poetičnom prepletanju biblijskih pripovijesti i ženske svakodnevice, pratimo Dinu na njezinu potresnom životnom putu od djetinjstva, preko tragične ljubavi, sve do pronalaska mira u Egiptu. Njezino dirljivo pripovijedanje oživljava starozavjetni svijet, iznimno živopisan ali nadasve surov)

U drevno doba, žene su u danima mjesečnice, poroda ili bolesti, utočište nalazile unutar crvenog šatora, mjesta kojem muškarci nisu imali pristup. Pod istim crvenim šatorom, upoznavale su tajne spolnosti i plemenske rituale, i učile se pozivu primalje.

Izložba se na neki način bavi bezvremenskom povezanošću  žena i ponire u tajne životnog ciklusa od rođenja do smrti.

 

Darija Žmak Kunić Sara Salamon

Aktualne izložbe /

Rijeka Mini Art 2018

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

 

 Aktualne izložbe /

OŠTARIĆ KERR / HRĆAN

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 

Pozivamo Vas na izložbu iz ciklusa Dijalog ANE HRĆAN I MIRNE OŠTARIĆ KERR u petak, 11. travnja u 12 sati GALERIJA JURAJ KLOVIĆ, M. Gupca 4a, Rijeka izložba će biti otvorena od 11. 04. do 17. 04. 2014.

 

MIRNA OŠTARIĆ KERR

 

rođena je 1988. u Zadru. Završila je likovnu pedagogiju, na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, specijalizirajući medij grafike. Radi kao nastavnik grafike u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zadru. Izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva. 

 

e-mail: mirnaokerr@gmail.com

 

ANA HRĆAN

 

rođena je 1983. u Dubrovniku. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, studij Likovne pedagogije, specijalizirajući medij grafike i stekla zvanje magistre likovne pedagogije. Radi kao pripravnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU Rijeka. Izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. 

 

e-mail: anahrcan@gmail.com

Aktualne izložbe /

PEĆANIĆ / KRUŽIĆ

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 

Pozivamo Vas na izložbu iz ciklusa Dijalog TANJE PEĆANIĆ I DRAGANE KRUŽIĆ u petak, 4. travnja u 12 sati GALERIJA JURAJ KLOVIĆ, M. Gupca 4a, Rijeka izložba će biti otvorena od 4. 04. do 10. 04. 2014.

 

TANJA PEĆANIĆ


diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci unutar izbornog kolegija-grafika. Ostvarila je preko osamdeset izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU Istre i HDLU Rijeke te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Istri.

e-mail: t.pecanic@net.hr

 

DRAGANA KRUŽIĆ


rođena je 1971. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci unutar izbornog kolegija- slikarstvo. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade za izvrsnost. Ostvarila je pedesetak nacionalnih i internacionalnih izložbi. Živi i stvara u Crikvenici.

e-mail: dkruzic9@gmail.com

Aktualne izložbe /

Melinda Kostelac i Igor Čabraj

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA,

 

Pozivamo vas na otvorenje izložbe iz ciklusa Dijalog

 

Melinde Kostelac i Igora Čabraja

Otvorenje izložbe biti će u petak, 28. 03. u 12 sati

u Galeriji Juraj Klović

 

Izložba će biti otvorena od 28. 03. do. 4.04.

 

Melinda Kostelac rođena je u Rijeci 1968. Diplomirala je kao profesor likovne kulture 1996. godine na Odsjeku za likovne umjetnosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Rijeci specijalizirajući medij grafike u klasi Josipa Butkovića. Na poslijediplomskom studiju grafike Akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani 2005. stekla je titulu magistre umjetnosti u klasi Lojze Logara. Status samostalne umjetnice stekla je 2002. Autorica je raznih publikacija na području povijesno kulturne baštine Opatije i Liburnije. Doktorantica je poslijediplomskog studija grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Dubravke Babić.

Bilježi brojna skupna i samostalna izlaganja u Hrvatskoj i inozemstvu te je više puta nagrađivana za područje grafike. Dobitnica je godišnje nagrade za područje kulture grada Opatije 2011.  Angažirana je na Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u svojstvu docenta. Živi u Opatiji. Član je HDLU Rijeka. 

 

Igor Čabraja rođen je 1976. u Slavonskom Brodu, gdje završava matematičku gimnaziju. Studij likovne kulture upisao je 2001. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Diplomirao je u klasi red. prof. Dubravke Babić, na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2006. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu od 2004. Pohađa Poslijediplomski doktorski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red. prof. Dubravke Babić. Zaposlen je kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a Zagreb.

 

CIKLUS IZLOŽBI DIJALOG je izložbeni projekt sastavljen uzastopnih tjednih izložbi postavljenih u Galeriji "Juraj Klović". Održava se  već jedanaestu godinu za redom. Odabrani autori članovi HDLU Rijeka biraju suputnika ili suparnika iz drugih sredina koji im svojim umjetničkim izrazom korespondira stvarajući na taj način sklad ili sraz umjetničkog dijaloga. Koncept ovog izložbenog serijala je "razgovor" ili "šutnja", komunikacija ili sukob likovnog "izričaja” dvoje autora. Živim ritmom smjenjuju se izložbe oslobođene konvencionalnih sprega - klasičnih otvaranja, sjajnih kataloga, uvriježenog protokola. To je prilika za upoznavanje autora iz drugih sredina s drugačijim likovnim rukopisima.  Dijalog se spontano odvija između dvoje autora, njihovih umjetničkih djela, njih samih i likovne publike (i autora i radova).

Aktualne izložbe /

Zdravko Milić


GALERIJA KORTIL

Strossmayerova 1

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 373 502


HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 
Pozivamo vas na otvorenje
samostalne izložbe pod nazivom
Terradrom
 
ZDRAVKA MILIĆA
nagrađenog autora
na 65. godišnjoj izložbi HDLU Rijeka
 
Otvorenje izložbe biti će 15. 02. 2012. u 19 sati
 
Galerija Kortil, Rijeka
Izložba će biti otvorena do 2. 03. 2012.

 

  Zdravko Milić rođen je 1953. god. u Labinu. Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji, 1977. godine u klasi prof. Carmela Zotti-a. Studirao je mozaik 1988. na École Nationale Supérieure des Beaux - Arts u Parizu. Izv. prof. je na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Član je HDLU Rijeka, HDLU Zagreb, Le Venezie u Trevizu (I).
            Izlagao je na više od šezdeset samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Mađarska, SAD, Njemačka, Brazil, Portugal, Australija, Slovenija, Francuska,...). Sudjelovao je u radu likovnih kolonija i simpozija, a za svoj rad višestruko je nagrađivan. Radovi mu se nalaze u značajnim privatnim i muzejskim zbirkama.
 
e-mail: zdravko.milic@pu.t-com.hr
 
Čini se da Zdravko Milić svakim ciklusom i svakom serijom radova pred nas stavlja novi zadatak. Zadatak da prvo otkrijemo tajnoviti kôd naziva ciklusa, kako bi pomoću njega lakše iščitali poruku djela. Naziv za autora zato ima veliku važnost, jer tu on pohranjuje jednu od osnovnih šifri. Za iščitavanje njegova najnovijeg ciklusa i odgonetavanje naziva treba se vratiti desetak godina unazad, nizu autorovih intrigantnih ciklusa koji su svi odreda nosili enigmatične, tehnicističke nazive. I premda različiti, svi oni imali su i mnogo zajedničkoga: negdje u podlozi zajedničku nit u konceptu, ali isto tako i u svome nazivu zajednički sufiks: „...drom“ (Monolitdrom, Terrordrom, Papirdrom, Turandrom) - u značenju staza, put, putanja; ali i arena/životno poprište. Sve to samo može značiti da neke ideje Milić već desetak godina razvija, ali istodobno i ide dalje. I uvijek je nov i svjež.
                                                                                  Višnja Slavica Gabout , rujan 2011.

Aktualne izložbe /

Reli po galerijama

Aktualne izložbe /

Dani otvorenih vrata udruga


HDLU Rijeka Korzo 28/II Rijeka

u srijedu 12. i u četvrtak 13. 06. 2013. od 12:00-15:00 sati.

 

U HDLU Rijeka možete dobiti sve potrebne informacije o radu naše Udruge te naših članova.

Za građane smo pripremili informativne letke o radu Udruge te također kataloge naših izložbi iz proteklih godina.