Aktualne izložbe /

MIRJANA ZIRDUM

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 

Pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe

 

MIRJANE ZIRDUM

pod nazivom

 

Svjetlost, boja, refleksija

u srijedu, 21. veljače 2018. u 19 sati

 

Galerija Juraj Klović, Rijeka, Verdijeva 19 b

 

Izložba će biti otvorena do 7. ožujka 2018.

 

Radno vrijeme:

od 10 do 13 i od 17 do 20 sati

subotom od 10 do 13 sati

nedjeljom zatvoreno

Aktualne izložbe /

Branko Lenić / Dodir

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

Pozivamo Vas na otvorenje projekta

 

Branka Lenića pod nazivom DODIR

 

• računalna interpretacija slikovnih podataka računalne grafke,

digitalni print na raznim podlogama (tekstil, papir, drvo)

u utorak, 5. 12. 2017. u 19 sati, Galerija Juraj Klović, Rijeka, Verdijeva 19 b

Izložbu će otvoriti likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout

Autor glazbe: Cyborgix 4E75

 

Izložba će biti otvorena do 19. 12. 2017.

Radno vrijeme:
od 10 do 13 i od 17 do 20 sati
subotom od 10 do 13 sati


nedjeljom zatvoreno

 

 

Branko Lenić u svakom je pogledu umjetnik suvremenih medija, jer se već niz godina u svojoj umjetnosti koristi videom i računalom kako bi stvarnost vizualizirao iz jedne druge perspektive i u jednoj drugoj dimenziji te joj zatim dao neko novo značenje. Projekt „Dodir“ sažimlje njegova višegodišnja istraživanja konstrukcije medijske slike u računalnoj grafici, gdje je motivska okosnica planinski krajolik. Jer planine za Lenića imaju posebno značenje i on s njima ostvaruje jedan gotovo mitski dodir. Koncept projekta tako je mnogo kompleksniji nego što se čini na prvi pogled, progovarajući o aktualnim temama ma movomedijski nalin. Strategija slike tu je zasnovana na miješanju i stapanju viđenoga, fotografiranoga i medijski transformiranoga pejzaža. Matrica je mimezis,ali računalna slika je digitalna informacija, koja funkcionira kao vizualni tekst, jer u kontekstu suvremenih medija i računalne slike, image (slika) je uvijek data (podatak).

 

Višnja Slavica Gabout

 

 

 

Branko Lenić rođen je 1954. u Rijeci. Od 1972. do 1976. pohađao je školu crtanja i slikanja kod riječkog slikara Romola Venuccija. Diplomirao je grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, na Odsjeku za likovne umjetnosti. Bavi se slikarstvom,  grafikom i grafičkim dizajnom. Izlaže od 1979. na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Kao grafički dizajner oblikovao je mnoge kataloge, knjige i likovne monografije. Sudjelovao je na desetak likovnih kolonija te na mnogim angažiranim (socijalnim, humanitarnim, ekološkim) akcijama i manifestacijama. Godine 1993. predstavljao je Hrvatsku na Triennalu u Osaki (Japan). Član je HDLU-a Rijeke od 1995. godine. Ima status samostalnog umjetnika.

Živi i radi u Rijeci.

 

 Aktualne izložbe /

OŠTARIĆ KERR / HRĆAN

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 

Pozivamo Vas na izložbu iz ciklusa Dijalog ANE HRĆAN I MIRNE OŠTARIĆ KERR u petak, 11. travnja u 12 sati GALERIJA JURAJ KLOVIĆ, M. Gupca 4a, Rijeka izložba će biti otvorena od 11. 04. do 17. 04. 2014.

 

MIRNA OŠTARIĆ KERR

 

rođena je 1988. u Zadru. Završila je likovnu pedagogiju, na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, specijalizirajući medij grafike. Radi kao nastavnik grafike u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zadru. Izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva. 

 

e-mail: mirnaokerr@gmail.com

 

ANA HRĆAN

 

rođena je 1983. u Dubrovniku. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, studij Likovne pedagogije, specijalizirajući medij grafike i stekla zvanje magistre likovne pedagogije. Radi kao pripravnica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU Rijeka. Izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. 

 

e-mail: anahrcan@gmail.com

Aktualne izložbe /

PEĆANIĆ / KRUŽIĆ

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 

Pozivamo Vas na izložbu iz ciklusa Dijalog TANJE PEĆANIĆ I DRAGANE KRUŽIĆ u petak, 4. travnja u 12 sati GALERIJA JURAJ KLOVIĆ, M. Gupca 4a, Rijeka izložba će biti otvorena od 4. 04. do 10. 04. 2014.

 

TANJA PEĆANIĆ


diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci unutar izbornog kolegija-grafika. Ostvarila je preko osamdeset izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU Istre i HDLU Rijeke te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Istri.

e-mail: t.pecanic@net.hr

 

DRAGANA KRUŽIĆ


rođena je 1971. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci unutar izbornog kolegija- slikarstvo. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade za izvrsnost. Ostvarila je pedesetak nacionalnih i internacionalnih izložbi. Živi i stvara u Crikvenici.

e-mail: dkruzic9@gmail.com

Aktualne izložbe /

Melinda Kostelac i Igor Čabraj

galerija Juraj Klović


GALERIJA JURAJ KLOVIĆ

Verdijeva 19 b

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 332 494

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA,

 

Pozivamo vas na otvorenje izložbe iz ciklusa Dijalog

 

Melinde Kostelac i Igora Čabraja

Otvorenje izložbe biti će u petak, 28. 03. u 12 sati

u Galeriji Juraj Klović

 

Izložba će biti otvorena od 28. 03. do. 4.04.

 

Melinda Kostelac rođena je u Rijeci 1968. Diplomirala je kao profesor likovne kulture 1996. godine na Odsjeku za likovne umjetnosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Rijeci specijalizirajući medij grafike u klasi Josipa Butkovića. Na poslijediplomskom studiju grafike Akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani 2005. stekla je titulu magistre umjetnosti u klasi Lojze Logara. Status samostalne umjetnice stekla je 2002. Autorica je raznih publikacija na području povijesno kulturne baštine Opatije i Liburnije. Doktorantica je poslijediplomskog studija grafike Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Dubravke Babić.

Bilježi brojna skupna i samostalna izlaganja u Hrvatskoj i inozemstvu te je više puta nagrađivana za područje grafike. Dobitnica je godišnje nagrade za područje kulture grada Opatije 2011.  Angažirana je na Katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u svojstvu docenta. Živi u Opatiji. Član je HDLU Rijeka. 

 

Igor Čabraja rođen je 1976. u Slavonskom Brodu, gdje završava matematičku gimnaziju. Studij likovne kulture upisao je 2001. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Diplomirao je u klasi red. prof. Dubravke Babić, na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2006. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu od 2004. Pohađa Poslijediplomski doktorski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red. prof. Dubravke Babić. Zaposlen je kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a Zagreb.

 

CIKLUS IZLOŽBI DIJALOG je izložbeni projekt sastavljen uzastopnih tjednih izložbi postavljenih u Galeriji "Juraj Klović". Održava se  već jedanaestu godinu za redom. Odabrani autori članovi HDLU Rijeka biraju suputnika ili suparnika iz drugih sredina koji im svojim umjetničkim izrazom korespondira stvarajući na taj način sklad ili sraz umjetničkog dijaloga. Koncept ovog izložbenog serijala je "razgovor" ili "šutnja", komunikacija ili sukob likovnog "izričaja” dvoje autora. Živim ritmom smjenjuju se izložbe oslobođene konvencionalnih sprega - klasičnih otvaranja, sjajnih kataloga, uvriježenog protokola. To je prilika za upoznavanje autora iz drugih sredina s drugačijim likovnim rukopisima.  Dijalog se spontano odvija između dvoje autora, njihovih umjetničkih djela, njih samih i likovne publike (i autora i radova).

Aktualne izložbe /

Zdravko Milić


GALERIJA KORTIL

Strossmayerova 1

51000 Rijeka

Telefon: +385 51 373 502


HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA RIJEKA

 
Pozivamo vas na otvorenje
samostalne izložbe pod nazivom
Terradrom
 
ZDRAVKA MILIĆA
nagrađenog autora
na 65. godišnjoj izložbi HDLU Rijeka
 
Otvorenje izložbe biti će 15. 02. 2012. u 19 sati
 
Galerija Kortil, Rijeka
Izložba će biti otvorena do 2. 03. 2012.

 

  Zdravko Milić rođen je 1953. god. u Labinu. Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji, 1977. godine u klasi prof. Carmela Zotti-a. Studirao je mozaik 1988. na École Nationale Supérieure des Beaux - Arts u Parizu. Izv. prof. je na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Član je HDLU Rijeka, HDLU Zagreb, Le Venezie u Trevizu (I).
            Izlagao je na više od šezdeset samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Mađarska, SAD, Njemačka, Brazil, Portugal, Australija, Slovenija, Francuska,...). Sudjelovao je u radu likovnih kolonija i simpozija, a za svoj rad višestruko je nagrađivan. Radovi mu se nalaze u značajnim privatnim i muzejskim zbirkama.
 
e-mail: zdravko.milic@pu.t-com.hr
 
Čini se da Zdravko Milić svakim ciklusom i svakom serijom radova pred nas stavlja novi zadatak. Zadatak da prvo otkrijemo tajnoviti kôd naziva ciklusa, kako bi pomoću njega lakše iščitali poruku djela. Naziv za autora zato ima veliku važnost, jer tu on pohranjuje jednu od osnovnih šifri. Za iščitavanje njegova najnovijeg ciklusa i odgonetavanje naziva treba se vratiti desetak godina unazad, nizu autorovih intrigantnih ciklusa koji su svi odreda nosili enigmatične, tehnicističke nazive. I premda različiti, svi oni imali su i mnogo zajedničkoga: negdje u podlozi zajedničku nit u konceptu, ali isto tako i u svome nazivu zajednički sufiks: „...drom“ (Monolitdrom, Terrordrom, Papirdrom, Turandrom) - u značenju staza, put, putanja; ali i arena/životno poprište. Sve to samo može značiti da neke ideje Milić već desetak godina razvija, ali istodobno i ide dalje. I uvijek je nov i svjež.
                                                                                  Višnja Slavica Gabout , rujan 2011.

Aktualne izložbe /

Reli po galerijama

Aktualne izložbe /

Dani otvorenih vrata udruga


HDLU Rijeka Korzo 28/II Rijeka

u srijedu 12. i u četvrtak 13. 06. 2013. od 12:00-15:00 sati.

 

U HDLU Rijeka možete dobiti sve potrebne informacije o radu naše Udruge te naših članova.

Za građane smo pripremili informativne letke o radu Udruge te također kataloge naših izložbi iz proteklih godina.